Lord Volture – Will to Power

Lord Volture Will coverNapriek tomu, že ich metal scéna dala svetu kapely ako napríklad Asphyx, Vengeance, Elegy, Hammerhead. Osobne sa priznávam, že moc zmapované to tam nemám (sypem si popol na hlavu 🙂 ). Vďaka nedávnemu koncertu v Humennom (v rámci turné, ktoré potom pokračovalo aj v Brezne, Hlohovci, Trnave a zavítalo aj do Blatnej v Čechách) som sa ale zoznámil s jednou z nich. Boli to Lord Volture a dnes sa pozrieme na ich album – Will to Power.

Na úvod musím povedať, ako som už uviedol v reporte, že zo začiatku sa mi moc nepozdávali (hlavne spev), no ale postupne som zmenil názor. Už prvá vec daného diela – Where the Enemy Sleep jasne dokazuje, že ,,Lordi“ vedia pracovať s gitarovými riffmi a melódiami. Aj spevák David Marcelis podáva slušný výkon (aj keď na plno sa predvedie v päťke My Sworn Enemy).

Druhá Taklamakan je na tom ešte lepšie. Tam sa pridajú aj epické prvky a zborový spev, čo LV nesmierne sluší. Výhrada by bola, ale k trojke –  The Pugilist. Je síce celkom chytľavá, no ale, čo sa týka gitár, tak podľa mňa obsahuje zbytočne veľa motívov z legendárnej Smoke on the Watter. K nasledujúcej titulnej Will to Power, poviem, že je ako stvorená na koncerty, kde si budú môcť fans spoločne s ,,Lordmi“ do sýtosti zakričať ,,Will to Power“.

Z ďalších troch – My Sworn Enemy, The Great BlidingOmertà zaujme hlavne tretia zmienená (ostatné podľa mňa o niečo zaostávajú – aj keď nedá sa povedať, že by boli zlé). Tá je dôkazom, že umenie hlavného vokalistu Dávida nespočíva len v klasickom heavy metalovom výškarení, ale aj schopnosti presvedčivo podať dej spomínaný v texte.

Potom príde na rad jednoznačný vrchol nahrávky – Badajoz (1812). Jej témou je bitka pri tomto španielskom meste, v čase napoleonských vojen (bola to jedna z najkrvavejších v tomto konflikte) a ak máte radi dobrý epický heavy metal, kde nechýba chytľavosť, zborové spevy a podobne, určite si ju obľúbite. Verím, že z ich koncertov sa tak skoro nevytratí.

CD ukončí Line ’em Up! – taký albumový štandard. Dobre spravená, ale chýba mi v nej nejaký výraznejší prvok, čím by vynikla oproti ostatným.

Možno trochu preženiem, ale recenziu uzavriem tak, že ak budú Lord Volture pokračovať v tomto smere, tak dokážu slušne namútiť vody súčasného heavy/power metalu a napríklad formácie ako Hammerfall, Gamma Ray sa môžu obávať silnej konkurencie 🙂

Lineup:

  • David Marcelis – spev
  • Paul Marcelis – gitary
  • Leon Hermans – gitary
  • Simon Geurts – basgitara
  • Frank Wintermans – bicie

Tracklist:

  1. Where the Enemy Sleep
  2. Taklamakan
  3. The Pugilist
  4. Will to Power
  5. My Sworn Enemy
  6. The Great Blinding
  7. Omertà
  8. Badajoz (1812)
  9. Line ’em Up!

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Mausoleum Records

Youtube ukážka:

Linky:
Web: http://www.lordvolture.com/
Facebook: https://www.facebook.com/lordvolture

Hodnotenie: 5,5

One thought on “Lord Volture – Will to Power”

  1. Ten album je neskutočne namakaný. Originalitou síce neprekypuje, ale tá pocta velikánom 80-ych rokov to vyvažuje. Spevák je blázon, tie astrálne výšky si dáva s úplnou samozrejmosťou. Nemyslím, že Line ’em Up je typická albumovka, práve naopak, podľa mňa jedna z najsilnejších vecí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *