Lord Volture – Never Cry Wolf

Lord Volture Never coverPo dlhom predlhom čase od koncertu a od vypočutia posledného štúdiového počinu týchto Holanďanov – Will to Power sa mi podarilo dostať aj k ich druhému CD z roku 2011. Ak pamätáte, spomínaný posledný nosič obdŕžal odo mňa slušnú pochvalu. Bude toto dielo rovnako kvalitné? Poďme sa na to pozrieť.

Na úplný začiatok tu budeme mať pieseň Never Cry Wolf. Tá je perfektnou vecou má všetko, čo ma dobrá moderná heavy/power metal skladba mať – to je správne vysoký vokál, energiu a chytľavosť.  Podobných kúskov je tu viac, hneď na treťom mieste si užijete Wendiga, no najzaujímavejšia z nich bude osmička I am the King. Mohli si síce odpustiť ten akože „live úvod“, ale ináč chválim hlavne chytľavý rytmus a aj to, že speváka Dávida ostatní pekne dopĺňajú zborovou podporou. Oceniť v tomto smere treba aj záverečnú – Wolf at your Door.

Pri dvojke Taiga sa presvedčíte, že ,,lordom“ nerobia problém ani songy s dlhšou minutážou. Pri žiadnom z nich (Celestial Brothers Falls, Into the Liar of a Lion) sa určite nebudete nudiť. Into the Liar of a Lion navyše ozdobí svojím vokálom jeden z hostí – Američan Sean Peck, známy z kapiel Cage, Death Dealer alebo Warrior.

Za zmienku určite stojí aj akustická baladička – Brother. V nej budete mať možnosť spoznať hlas gitaristu Paula Marcelisa, ktorý ju skoro celú odspieval (Dávid sa zapojil len ako doprovod).

Aj Never Cry Wolf je dôkazom, že kvalitnú heavy/power metalovú muziku súčasnosti netreba hľadať len u tzv. zavedených veľkých mien. Za seba na záver poviem, že sa pokúsim obstarať aj ich debut a budem sa tešiť na ich ďalšiu platňu a dúfať, že niekedy opäť vystúpia aj v našich končinách 🙂

Lineup:

  • David Marcelis – spev
  • Paul Marcelis – gitara, doprovodné vokály, hlavný vokál v 10
  • Leon Hermans – gitara, doprovodné vokály
  • Simon Geurts – basgitara, doprovodné vokály
  • Frank Wintermans – bicie, doprovodné vokály

Hostia:

  • Mark Bogert – gitary (6)
  • Bart Hennephof – doprovodné vokály
  • Yuma van Eekelen – doprovodné vokály
  • Sinem Cangir – doprovodné vokály
  • Sean Peck – hlavný vokál (9)

Tracklist:

  1. Never Cry Wolf
  2. Taiga
  3. Wendigo
  4. Celestial Bodies Fall
  5. Korgon’s Descent
  6. Minutes to Madness
  7. Necro Nation
  8. I Am King
  9. Into the Lair of a Lion
  10. Brother
  11. The Wolf at Your Door

Rok vydania: 2011

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
Web: http://www.lordvolture.com/
Facebook: https://www.facebook.com/lordvolture

Hodnotenie: 5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *