Seven Thorns – II

Seven Thorns II coverĎalším albumom, ktorý sa mi dostal do uší tento rok je novinka od tejto dánskej kapely. Na úvod musím povedať, že od radikálnej obmeny ich zostavy po debute Glow of Down, kedy z pôvodnej zostavy ostal len bubeník Lars a trochu si pozmenili názov (namiesto 7thorns sa začali písať Seven Thorns), som o nich príliš nepočul.

Odvtedy ale stihli vydať dva albumy a oficiálna verzia diela s prostým názvom II, o ktorom je reč, bola vydaná 1. februára tohto roku pod nemeckým vydavateľstvom Sonic Revolution. Tento však vznikol za tak trochu dramatických okolností. O hlavný spev sa postaral hosťujúci Erik Ez (Molten Trail, ex Platitude). Stálym spevákom sa nakoniec ten rok stal Gustav Blide. Erik sa spevu ujal so cťou. Nie je to síce typický power/speed metalový hlas (čiže nejaké závratne výšky od toho nečakajte), ale čo sa týka piesní, tak mu nie je čo vytknúť. Jeho kvality naplno vyniknú v baladickej You’re not Brave (If You’re not Scared). Mrzí ma, ale že, čo sa týka doprovodných vokálov nedostali viac priestoru aj ostatní ako tomu je na koncertoch.

Čo sa týka obsahu CD, treba jasne povedať, že hudobne neprináša nič nové a vychádza z muziky, ktorú nám priniesli Sonata Arctica (s ktorou zvyknú byť porovnávaní) alebo Stratovarius. Treba však povedať, že napriek tomu sa dokážu popasovať s veľkou eleganciou a čo najviac chválim, je používanie motívov z klasickej alebo ak chce vážnej hudby, ako je tomu už v prvej skladbe po intre – Eye of the Storm a taktiež napríklad aj v Queen of Swôrds. No aj tie, kde dané motívy nepočuť (Justice) určite dokážu potešiť.

Kto ma rád aj trošičku vyššie spevy, tak ho poteší sedmička – Redemption a niektorí ľudia mohli nájsť na tomto nosiči aj zaujímavý bonus – cover známeho ,,abbackého“ hitu Mamma Mia.

Na záver uvediem, že netrpezlivo očakávam novinku s Nicom a Seven Thorns prajem už konečne personálnu stabilitu 😉

Lineup:

  • Gabriel Tuxen – gitary
  • Christian Balslev Strøjer – gitary
  • Nicolaj Marker – basgitara
  • Asger W. Nielsen – klávesy
  • Lars “Laske” Borup – bicie

Hostia:

  • Erik Ez – Hlavný spev

Tracklist:

  1. Intro (intro)
  2. Eye of the Storm
  3. Revelation
  4. Justice
  5. Queen of Swords
  6. Night of Temptation
  7. Redemption
  8. You’re Not Brave (If You’re Not Scared)
  9. Joker’s Game
  10. After the Storm

Bonus: Mamma Mia

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Sonic Revolution

Youtube ukážka:

Linky:
Web: http://www.seventhorns.com/
Facebook: https://www.facebook.com/seventhornsofficial

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *