Metal Christmas Fest – Anthology, Rightdoor, Wastage (13.12.2014; Colloseum Klub – Košice)

Po dlhšom čase sme sa rozhodli opäť zavítať do košického ,,metalového doupě“ – klubu Colloseum, kde bolo pre nás prichystané druhé pokračovanie skvelého večera so slovenskými kapelami – Metal Christmas Fest.

Rozhodnutie sme nezmenili ani napriek určitým problémom (zmena a nakoniec odrieknutie účasti jedného z vystupujúcich) a tesne pred začiatkom akcie po menšom blúdení (spôsobeného pomerne nenápadným umiestnením príslušného podniku) sme dorazili na dané miesto.

Úvod koncertu

Ako prví nasledovali  Anthology z Nižnej, ktorí na danom mieste mali premiéru. Fanúšikom predstavili skladby z ich tohtoročného albumu – The Prophecy. Táto formácia sa postupne stáva rešpektovaným pojmom slovenskej scény a taktiež sa im darí prenikať aj do zahraničia.

Ja som ich prvýkrát videl v Humennom (bohužiaľ už v neexistujúcom Live Clube), kde ako som uviedol ma moc neoslovili. No čo sa týka Collosea, tak som mal pocit, že hrali s o niečo väčším nasadením. No v ich muzike my chýbal nejaký výraznejší prvok, ktorým by som ich odlíšil od množstva podobných interpretov a tiež by som si vedel predstaviť aj nejaký výraznejší hlas.

Anghology Ke

Hlavný program

Na druhých – Rightdoor som sa tešil najviac. Pre tých sa tento klub pomaly stáva už domovským, keďže sobotňajší koncert bol už ich tretím vystúpením na tomto mieste. Ja som ich tu prvý krát videl koncom minulého roka na Cal for Eternity (Theocracy, Signum Regis, Nona, Sleeping Romance). Odvtedy  nabrali mnoho skúsenosti, s vystupovaním a ako sme si mohli všimnúť získali aj slušnú fanúšikovskú základňu.

Po intre sa na nás vyrútili s ich promo songom, ktorý mnohí poznajú z youtube – Rightdoor, ktorým ihneď rozprúdili slušnú atmosféru. Pozitívne hodnotím hlavne to, že nezanedbávali ani tzv. show – okrem hrania stíhali aj behať po pódiu a podobne.

Drobnú výhradu by som mal k spevákovi. Vo výškach mi pripadal trochu neistý, aj keď to bolo zrejme spôsobene tým, že bol chorý. No ale aj tak predviedol slušný výkon.

Okrem zmieneného songu mňa osobne oslovili hlavne Elegy of Doom a hlavne Love is Blind. Určite nie som jediný, kto sa teší na ich debut (ktorý ako spomínali mal by vyjsť už v januári).

Rightdoor Ke

Záverečným vystupujúcim boli Košičania Wastage, ktorí sa vlastne postarali o celú akciu. Je pravda, že síce hardcore moc v krvi nemám, ale dovolím si tvrdiť, že ich výkon bol celkom O.K. Oproti Rightdoor bolo síce o niečo menej ľudí pod pódiom, no tí rozbehli poriadne divokú zábavu a neskôr dorazili aj tí, ktorí sedeli.

Zo skladieb zaznelo celé ich aktuálne EP Right Now, no okrem neho bolo aj pár noviniek (Away from darkness, Ham-Let) – ktoré sa objavia na ich pripravovanom CD.

Taktiež nás potešili jedným coverom – piesňou United forces od S.O.D. Z muzikantov hlavne vynikal spevák Bohuš Michalko, ktorý okrem pomerne náročného spevu nezanedbával ani show a popri tom ešte stíhal zabávať ľudí svojimi hláškami.

Wastage Ke

Záverečné hodnotenie

Ohľadom podujatia ako takého by som chcel ďalej  podotknúť, že obavy o nízku účasť (v Košiciach bola v rovnakom čase ešte jedná akcia) sa nenaplnili. Čo mi ale trochu vadilo, bol zvuk. Je pravda, že som počul aj horšie, no vedel by som si predstaviť aj lepšie nazvučenie. Ale to je len detail.

Úplne na konci ďakujem všetkým vystupujúcim za skvelé výkony a hlavne Wastage, že to pre nás pripravili a Colloseu ako takému, že metalisti (a vlastne nie len oni) z východu majú krásny priestor, kde sa môžu stretávať 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Za foto ďakujem Paľovi Slaninkovi 😉

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *