Stormwitch – Season of the Witch

stormwitch season of coverNemecké „čarodejnice“ Stormwitch nezaháľali a rozhodli sa prekvapiť celý metalový svet. Po dlhých 11. rokoch prišli s albumovou novinkou.

Pre kapelu ich formátu je v súčasnosti vydávanie albumov pomerne náročnou záležitosťou. Jednak starí fans kladú na nich veľké nároky a ako sa hovorí trafiť sa do noty dnešného mladého poslucháčstva tiež nie je pre podobný spolok moc jednoduché.

Pozrime sa na to, ako sa to podarilo naším ,,čarodejniciam“.

Old School?

Hneď na úvod treba povedať, že kto čaká nejaký old school, alebo modernú podobu ich legendárnych platní ako Walpurgis Night, Tales of Terror, bude asi sklamaný.

Aale netreba nad nimi lámať palicu. Úvod diela dokazuje, že ak máte náladu na príjemnú melodickú heavy muziku, ste na správnej adrese.

Úvodná Evil Spirit určite ulahodí každému metalovému uchu a je jasné, že aj keď spevák Andy už nie je najmladší, stále nepatrí do starého železa. Dvojka – Taliesin  je u mňa typ skladby, o ktorej si myslím, že by určite mala znieť z ich pódií a Last Warrior je krásnou ukážkou súčasného skladateľského potenciálu tejto bandy. Podobným typom je aj napríklad titulná, Season of the Witch, ktorá sa postará o to, že ani na ďalšej polovici sa nebudete nudiť.

Ukrátení nebudú ani milovníci príjemných melodických balád. Tých poteší Runescape.

Úplný záver platne sa bude niesť v tak trochu hard rockovejších vodách. Z nich zaujme predposledná The Trail of Tears, ktorou album mohol skončiť. Posledná Happer in the Wind mi príde pomerne slabá.

Záverečný verdikt

Ak hľadáte nejaký dobrý, energický súčasný heavy metal, tak vám odporúčam siahnuť po iných kapelách, no ak chcete stráviť necelých 36 minút pri príjemnej melodickej heavy muzike, tak  Season of the Witch je tou správnou voľbou.

Lineup:

  • Andy Mück (Andy Aldrian) – spev
  • Ralf Stoney – gitary
  • Volle Schmietow – gitary
  • Jürgen “Wanschi” Wannenwetsch – basgitara
  • Micha Kasper – bicie

Hostia:

  • Steffen Pflügner – sample (3)

Tracklist:

  1. Evil Spirit
  2. Taliesin
  3. Last Warrior
  4. True Until the End
  5. Season of the Witch
  6. Runescape
  7. At the End of the World
  8. Trail of Tears
  9. The Harper in the Wind

Rok vydania: 2015

Vydavateľstvo: Massacre Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.stormwitch.de/
https://www.facebook.com/Stormwitch.Band
https://open.spotify.com/artist/1aCcTM90RxE7qzcYl9oDws

Hodnotenie: 4,5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *