Stormwitch – Bound to the Witch

stormwitch bound to coverNemecká heavy metalová legenda Stormwitch už dlhú dobu trpí nestabilitou zostavy. Prejavilo sa to aj po predposlednom albume Season of the Witch (2015).

Na svojich miestach ostali iba spevák Andy ,,Muck“ Aldrian, gitarista Volker Schmietow a basák Jürgen Wannenwetsch. Lineup doplnil nový gitarista Tobi Kipp a za bubenícku stoličku sa vrátil Marc Oppold, ktorý sa v kapele mihol v rokoch 2002-2005.

Na aktuálnom počine Bound to the Witch sa hudobne sa pohybujú v tom čo im ide najlepšie – teda melodickom heavy/power metale.

Priamočiare piesne

Na rozdiel od predošlého vsadili hlavne na úderné refrény a na väčšiu priamočiarosť piesní. Väčšinou sú v stredných tempách, čiže žiadne typické dvojkopákové paľby tu nenájdeme (nič v štýle Dance With The Witches). Zachytil som kritické hlasy na speváka Andyho, že jeho hlas nie je už to čo býval, podľa mňa však spieva celkom dobre. Stredne polohy mu svedčia. Do extrémnych výšok sa síce nešplhá, no občas nejaký ten ,,ječák“ budeme môcť počuť.

Problém

Čo trochu absentuje, tak sú to nejaké zaujímavejšie gitarové motívy vďaka ktorým by sa skladby viac uložili do pamäte. Prvá trojica piesni len tak prefrčí a niečo zaujímavé sa bude diať až v nasledujúcich songoch (Bound To The Witch,  Arya, Stormwitch, King George…). Menším prekvapením budú dve záverečné piesne – The Ghost of Mansfield Park (jemne evokujúca Iron Maiden) a  akustika Nightingale.

Kto si zakúpi digipack edíciu albumu, dočká sa aj bonusu – znovu nahraných klasík Stronger Than Heaven, Rats in the Attic, Priest of Evil. Osobne som ich počul a musím povedať, že súčasný zvukový kabát im celkom svedčí.

Končený verdikt

Aj keď sa Bound to the Witch nestane klasikou, ako ich prvotiny stále sa jedná o príjemný album, ktorý si radi vypočujete. Okrem toho niektoré skladby z neho určite budú fungovať aj naživo.

Lineup:

  • Andy ,,Aldrian” Mück – spev
  • Volker Schmietow – gitary
  • Tobias Kipp – gitary
  • Jürgen Wannenwetsch – basa
  • Marc Oppold – bicie

Tracklist:

  1. Songs of Steel
  2. Odin’s Ravens
  3. The Choir of the Dead
  4. Bound to the Witch
  5. Arya
  6. Stormwitch
  7. Life is Not a Dream
  8. King George
  9. Ancient Times
  10. The Ghost of Mansfield Park
  11. Nightingale

Bonusy:

  • Stronger Than Heaven (Re-Recorded)
  • Rats in the Attic (Re-Recorded)
  • Priest of Evil (Re-Recording)

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Massacre Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.stormwitch.de/
https://www.facebook.com/Stormwitch.Band
https://open.spotify.com/artist/1aCcTM90RxE7qzcYl9oDws

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *