Raging Dead – Born In Rage (EP)

rdbirRaging dead je mladá talianska skupina, ktorej srdce začalo biť v roku 2014. A v roku 2015 vydali EP nazvané Born in rage, obsahujúce 6 skladieb. Niekto má rád horory, niekto punkovú hudbu a niekto to dokonca spojí, tak ako tomu je na tomto albume.

Prvá pieseň Awakening of the damned, minútu trvajúca otváračka, v ktorej je obsiahnutý citát anglického básnika a romantického filozofa (možno trochu paradox) S.T. Coleridga, má za cieľ navodiť tú správnu atmošku. Po krátkom úvode sa na nás valí už plnohodnotná záležitosť Scratch me, s ľahko zapamätateľným riffom, ale taktiež doplnenú melodickejšími vstupmi gitár. Anathema, ak by som bol diktátorom, tak by som ju povinne zaviedol na párty a na koncerty. Správna energická vec na rozprúdenie krvi v skôrnatených cievach. Nasleduje Redemption, vec, ktorámi veľmi nesadla, ale nejde o žiadnu tragédiu, skôr zlatý priemer, podobne aj Nightstalker. Vraví sa, že pomsta chutí najlepšie studená (analógia s pivom) a niekedy si ju možno treba nechať nakoniec, ako to spravila táto parta. Vengeance alebo posledná skladba. To pravé orechové na ukončenie celej nahrávky.

Kapela uvádza, že inšpiráciu čerpala od velikánov ako Misfits, Marylin Manson, Rob Zombie, Skid row….. Avšak nejaké výrazné industrial alebo alternatívne prvky tu nenájdete. Všetko je postavené na klasike – gitary, basa, bicie. Ale osobne mi to prišlo v mnohých častiach tvrdšie ako punk, vplyv heavy metalu sa mi zdal dosť zjavný. Všetky songy sú nabité riadnou energiou, dobre zapamätateľnými melódiami a je teda dosť veľké ,,riziko“, že si ich zamilujete po prvom posluchu.

Textovo to patrí ku klasike – hororová tematika. Rovnako ako aj imidž, koniec koncov aj prezývky členov (viď v lineupe). Všetky lyricsy sú v angličtine, takže ak ovládate svetový jazyk number one, tak môžete skúšať, aké pevné nervy máte 🙂 Ale nie, spať budete môcť určite, ak nie ste insomaniaci.

A moje predposledné – spev. Tak ten je fakt 150 bodový. Jednoducho celý prejav a poloha hlasu Cloud Shadea, tu jednoducho sedí ako………veď to už poznáte.

A posledné, hudba je energická, svoj účel plní, ale v niektorých miestach to nevychádza zo zabehaného priemeru. Ale, ak sa kapela pri nasledujúcej tvorbe poučí z niektorých chybičiek, verím tomu, že má pred sebou solídnu kariéru. So 4/6.

Lineup:

  • Cloud Shade – spev, gitara
  • Matt Void – gitara, vokály
  • Simon Nightmare – basa, vokály
  • Tracii Decadence – bicie, vokály

Tracklist:

  1. Awakening of the damned
  2. Scratch me
  3. Anathema
  4. Redemption
  5. Nightstalker
  6. Vengeance

Rok vydania: 2015

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
Facebook: https://www.facebook.com/RagingDead

Hodnotenie: 4

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *