Volume – Neviem Čo Chcem

voncchPo minuloročnom debute Experiment trenčianski hard rockeri Volume nelenili a usilovne pripravovali jeho nástupcu. Svoju snahu zavŕšili prvého júna tohto roku, kedy sa narodil jeho nástupca pomenovaný Neviem Čo Chcem.

rozhovore s gitaristom a spevákom Majom Krátkym ste sa mohli dočítať okrem iného aj to, že chlapci sa rozhodli pritvrdiť. Dôkazom sú prvé dve veci titulná Neviem čo Chcem, Day After Day, ktoré dostali až metalcorovú príchuť.

Myslím, že si nájdu svojich priaznivcov, no podľa mňa týmto Trenčanom svedčia viac kúsky ako Bojovník (ktorá bude určite koncertnou tutovkou), To Už Niečo Znamená alebo napríklad Križovatka, ktorú ste mohli poznať už pred vydaním albumu vďaka klipu.

Po záverečnej rockandrollovej jazde Sťažnosť, nájdete na tomto CD aj peknú baladu Dážď. Škoda, že má status bonusu, kľudne by mohla byť zaradená ako plnohodnotný song.

Vo všetkých piesňach nechýbajú výborné výkony muzikantov. Je síce pravda, že Majovi občas nejaký tón ujde, no je to v norme. Jeho nespútaný vokál sa k muzike tejto bandy určite hodí a ako vieme, nie je priateľom vymožeností ako sú intonátory a podobné vymoženosti.

Najväčšiu výhradu by som mal, ale k celkovému zvuku CD. Ten nie je veľmi vydarený a zbytočne kazí dojem z inak vydarených piesní.

Zhrnuté a podčiarknuté: Platňa Neviem čo chcem je vydareným nástupcom debutu. Do budúcnosti by som u tejto bandy ocenil, aby si viac dali záležať na celkovom zvuku.

Viem, že na Slovensku sú v tomto smere všelijaké podmienky, no albáče zoskupení ako napríklad Ballsqueezer ukazujú, že sa to v tomto smere dá aj u nás. Čo sa týka bodového hodnotenia udeľujem 4 body zo 6.

Lineup:

  • Majo Krátky: Spev,gitary
  • Filip Magala: Gitary
  • Jony Omelka: Basa
  • Ľubo Bobák: Bicie

Tracklist:

  1. Neviem čo chcem
  2. Day After Day
  3. Bojovník
  4. To Už Niečo Znamená
  5. Stále Dúfam
  6. Divá Rieka
  7. Sám
  8. Carry Me
  9. Križovatka
  10. Sťažnosť

Bonusy

  • Dážď

Rok vydania: 2015

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.volumeband.sk/index.php
https://www.facebook.com/volumetn/
http://bandzone.cz/volumetn
https://www.instagram.com/volumeslovakia/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *