Gothic Fate – Illuminati

gofilZ Hamburgu, hlavného mesta power metalu sa popri legendách ako Helloween, Gamma Ray snaží prebiť do sveta aj kapela Gothic Fate. Tá nie je tak celkom nováčikom, keďže fungovala už v rokoch 1998 – 2005. Za svojho pôsobenia nahrali 2 demá a taktiež album s názvom Illuminati, ktorý sa pokúšali vydať už v roku 2004, no neúspešne. Podarilo sa im to až nedávno, vďaka vydavateľstvu Skol Records. Krátko pred jeho vydaním sa k tejto formácii pridal aj ex-basák spomínaných Gamma Ray – Uwe Wessel (obdobie albáčov Heading for Tomorrow a Sigh No More). Poďme sa teda pozrieť, čo nám pripravili.

Otváračka The Enemy mi úvodom hneď pripomenula song Blood And Belief, od Blaza Bayleyho. Pekná dynamická vec, no na otvorenie by to chcelo niečo svižnejšie. Niečo ako nasledujúca Lies. Tá vynikne chytľavým riffom a vysokým Dariovím spevom, a zaujímavou Uweho hrou. Ďalšia Bleed, ktorá miestami vykazuje thrashové prvky, vás ovládne refrénom, ktorý si budete pospevovať ešte dlho po vypočutí.
Jadro platne tvoria 3 songy vyjadrujúce ústrednú tému. Krátky úvod Illuminati pt. 1, vás naladí na mysterióznu strunu, v domnienke, že sa chystá niečo veľké. Ak však čakáte, že to bude v tom duchu aj pokračovať, budete trocha sklamaný, pretože 2. Against The Tide a nasledujúca 3.The Dark Side, mi prídu ako obyčajné, priemerné piesne.

Power metalová pecka Deny The Gods, vás po symfonickom intre, ihneď prebudí svojou agresiou a nestráca na sile ani v inštrumentálnej časti. Pieseň, ktorú som si najviac obľúbil je Desperate Measures, hlavne pre jej odľahčenú heavy metalovú atmosféru a excelentný refrén. Nasledujúcu Nightmare, charakterizuje stupňovanie nálady a zborový spev, čo z nej robí vhodného kandidáta na živé vystúpenia. Vydarená je aj baladická The Healer, no Angel Of Sin alebo Mental Damage ma nezaujali skoro vôbec. Bez výčitiek by som ich šupol niekde na b-stranu.
Záverečná Pride, začína akustikou a s výnimkou veršov sa nesie v pozitívnom duchu, čomu nasvedčuje aj melódia, a sólo. Vcelku príjemné zakončenie ,,Iluminátov“.

Môj dojem z celého CD zostáva neutrálny. Aj keď po inštrumentálnej stránke sú chlapci na tom celkom fajn, chcelo by to zlepšiť sóla, ktoré sa tu vyskytujú pomerne zriedkavo. Tiež, si nie som celkom istý spevákom. Jeho rozsah je síce fajn, ale miestami ma dosť nudí. Verím však, že do budúcnosti sa páni ešte zlepšia a budeme o nich počuť.

Lineup:

  • Darius Schüler – spev
  • Stefan Harder – gitary
  • Markus Brune – gitary
  • Uwe Wessel – basa
  • Ardi Hasenfuss – bicie

Tracklist:

  1. Enemy
  2. Lies
  3. Bleed
  4. Illuminati (Part 1)
  5. Against the Tide (Part 2)
  6. The Dark Side (Part 3)
  7. No Deny
  8. Desperate Measures
  9. Nightmare
  10. The Healer
  11. Angel of Sin
  12. Mental Damage
  13. Pride

Rok vydania: 2015

Vydavateľstvo: Skol Records

Youtube ukážka:

Linky:
Facebook: https://www.facebook.com/gothicfatemetal

Hodnotenie: 3,5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *