1000 Bombs – Peace Is Dead

1000 Bombs Peace coverVšetci pozor! Mier je mŕtvy, nastáva doba temna, násilia, smrti a strachu. Všetky snahy pacifistov boli neúspešné…… Takto nejak by sa dal spraviť úvod k albumu Peace Is Dead od skupiny 1000 Bombs, ktorá pochádza zo západného brehu Moravy. Spomínané CD, ktoré zdobí menší hríb (atómový) a to, čo po ňom ostalo, obsahuje dovedna 8 plnohodnotných skladieb s nálepkou thrash.

Všetky piesne, s ktorými sa tu stretnete sú rýchle thrash jazdy, presne vedia čo chcú a sypú to do nás hneď od začiatku. Na albume nenájdeme ani jednu nieže baladu, ale ani nejakú pomalšiu záležitosť, čo by som však v tomto prípade nevidel ako nejaký závažný problém. Všetky kúsky sú samostatné originály bez toho, aby sa nejak medzi sebou navzájom vykrádali. Ak by som to mal porovnať s velikánmi, tak hudobne to má najbližšie k Sodom.

Plus množstvo skvelých riffov, mňa za Cor (rozumej srdce) chytili kúsky číslo 6 a 7, ale o tých neskôr. Suma sumárum, nejedná sa o niečo progresívne štýlu Phantom Antichrist a pod., no ani o žiaden primitívny thrash. Kapele sa podarilo nájsť zlatú strednú cestu a po hudobnej stránke tak vytvoriť skvelé CD, ktoré poteší nejedného thrashera.

Niečo k textom. Pri kope podobne zameraných skupín alebo nejakých ojedinelých pokusoch rôznych hudobníkov o srdcervúce posolstvo proti vojne, skĺzne k prvoplánovosti. V prípade 1000 bombs sa to nestalo a musím povedať, že ich texty boli pre mňa príjemným prekvapením. Dotkli sa viacerých tém spojených s bojmi a vojnou – či už Human War Machine, Black Holes – PTSP, Zombie Syndrome (pieseň číslo 7)- ktorý nepojednáva o apokalypse, ale o tom, čo sa to s nami a našimi mozgami stalo.

Ešte sa treba zmieniť o songu číslo 6, s názvom Don´t Trust The Aliens!, ktorý by sa dal považovať za jedinú veselú vec na celej nahrávke. Aj keď paradoxne to je práve tá najvážnejšia téma – ako chcú mimozemšťania ukradnúť naše pivo 🙂

Nejaké to slovíčko na záver. Pánom sa podarilo vytvoriť album, ktorý poteší fanúšikov čistokrvného thrashu a zaujme aj svojimi textami. Takže 5/6.

P.S: Album tento rok vyšiel aj ako LP. O LP verziu sa postaralo české vydavateľstvo Support Undeground.

Lineup:

  • Throllmas – spev, gitary
  • Asura – basa, spev
  • Sheafraidh – bicie

Tracklist:

  1. Peace Is Dead
  2. Napalm Splitters
  3. Human War Machine
  4. 1000 Bombs
  5. Black Holes
  6. Don’t Trust the Aliens
  7. Zombie Syndrome
  8. Airstrike

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Ketzer Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://1000bombs.com/
https://www.facebook.com/1000bombs/?fref=ts

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *