Eschaton – Ultimum Exitium

Eschaton Ultimum coverRužomberská kapela Eschaton (pôvodom grécke slovo znamená posledné časy, koniec sveta) má pomerne krátku existenciu (vznik 2014). Na bandzone uvádzajú, že ich založil Tomáš Maga (známy z Dementoru), ktorý chcel realizovať svoj hudobný sen.

Po dlhšej dobe sa vykryštalizovala aktuálna zostava. Ultimum Exitium je ich debutová nahrávka. Chalani si vybrali skvelé GM štúdio, odkiaľ lezú vydarené metalové nahrávky (napr. aktuálny počin thrasherov Vendeta).

Po úvodnom orchestrálnom intre sa na nás vyvalí veľmi svieži melodický metal, svižné pasáže striedajú pomalé, klávesami podfarbené plochy s príjemnou sólovou gitarou, aby vzápätí prišla blackmetalová smršť.

Príjemný je úvod “Omen” s akustickou gitarou, melodickým motívom, po ňom svižné pokračovanie skladby. V nasledujúcej “Vortex” nás čaká svižné sólo, ktoré by sa nestratilo v heavy či speedmetale.

V záverečnej “Eschaton” sa dočkáme veľmi zrozumiteľného spevu, a dokonca čistých zborových vokálov (sorry, ale toto mi silno pripomína istú vraj pagan/black kapelu, ktorú ja rozhodne nemusím, a tobôž nie ich texty).

Keď sme pri speve, ten je spolu s textami výhradne slovenský, a práve v tomto štýle u nás dosť typický. Album ako celok je hudobne veľmi pestrý, zaujímavo vyskladaný a bohatý na rôzne hudobné prvky. K zvuku nahrávky nemám čo dodať. Všetko hrá tak, ako má, zrozumiteľne, tvrdo, metalovo.

Suma sumárum: Pokiaľ máte radi metalovú muziku čerpajúcu z blacku, deathu, prípadne ďalších odnoží a neprekážajú Vám slovenské texty, Eschaton si obľúbite.

Na debut je veľmi príjemné. Album si môžete vypočuť celý na bandzone profile kapely. Chalani chcú spraviť aj fyzické nosiče, takže sa môžete tešiť na dobrý album do Vašej zbierky.

Lineup:

  • Oskar Blahušiak – spev
  • Tomáš Maga – spev, gitara
  • Andrej Kelčík – gitara
  • Marek Ševčík – basa
  • Martin Roženek – klávesy
  • Tom Brighter – bicie

Tracklist:

  1. Intro
  2. Memento Mori
  3. Omen
  4. Vortex
  5. Ultimum Exitium
  6. Radix Verum
  7. Eschaton

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Slovak Metal Army

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/Eschaton.Slovakia/?fref=ts
http://bandzone.cz/eschaton
https://www.facebook.com/slovakmetalarmy/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *