Signum Regis – ,,Vyhrali sme súťaž Spark Fresh Blood 2016…”

Signum Regis 2017

Zo slovenských kapiel tento rok nezaháľala ani melodická a na naše pomery úspešná formácia Signum Regis. V polke marca im tentokrát vo vlastnej réžii vyšla novinka – full album Decennium Primum. Na otázky o ňom, o koncertných aktivitách a ďalších veciach (aktivity formácii Castaway a  Dream Patrol) odpovedali Mayo, Ronnie, Filip, Jaro.

Zdravím všetkých. Predčasom ste vydali už piaty full album Decennium Primum. Na úvod by som poprosil jeho krátku charakteristiku.

Filip: Je to náš najlepší full album čo sa zvuku aj výberu skladieb týka, pozostáva z 10 trackov a je vydaný k 10. Výročiu kapely.

Mayo: Ako Filip neskromne poznamenal, jedná sa o náš zatiaľ najúspešnejší počin, o ktorom svedčia viac než pozitívne reakcie z takmer celého sveta. A pritom pôvodná myšlienka bola vydať len krátke, príležitostné EP, ktoré sa zvrhlo v túto desaťskladbovú kolekciu.

Vydavateľstvo

Na rozdiel od predošlých ste si ho vydali vo vlastnej réžii. Čo bolo toho dôvodom?

Filip: Vyhrali sme súťaž Spark Fresh Blood 2016, kde sme ako prvú cenu získali tlač full albumu zadarmo. Nakoľko táto cena nebola akceptovaná a využitá našim vydavateľom a bolo nám ju ľúto nezužitkovať, rozhodli sme sa nový album vydať mimo vydavateľstva plne vo vlastnej réžii.

Do budúcnosti budete pokračovať v spolupráci s Ulterium Records?

Filip: Uvidíme. Všetko je dnes otvorené.

Obsah EP

Ako by ste charakterizovali jeho textovú tematiku?

Ronnie: Narozdiel od starších albumov The Eyes Of Power (2010) a Exodus (2013), tentokrát sa nejedná o koncepčný album o jednej téme.

Každá skladba má vlastnú tému a je tam všetko, na čo sú u nás fanúšikovia zvyknutí. Od biblických a historických tém (Damnatio Ad Bestias) cez rozprávkové (Train To Neverland) až po spoločensko-sociálne (Well Deserved).

K minulému albumu nechýbal ani videoklip. Bude nejaký aj k niektorej skladbe z Decennium Primum?

Filip: Rozhodne bude a to v blízkej dobe. A nebude jeden. Skladby zatiaľ neprezradím.

Ronnie: Ja iba poviem, že prvý klip by sa mal objaviť  o mesiac 🙂

Koncerty

O vás je známe ak sa nemýlim, že čo sa týka koncertných aktivít, viac koncertujete v zahraničí. Ako to bude v prípade tohto albumu. Bude nejaká väčšia koncertná aktivita aj na Slovensku?

Filip: Pokiaľ prídu ponuky aj zo Slovenska, veľmi radi si tu zahráme. Zatiaľ nám chodia ponuky iba zo zahraničia, prípadne z Českej republiky.

Bolo by možné už prezradiť nejaké konkrétne dátumy a miesta (či už na Slovensku alebo v zahraničí)?

Jaro: Najbližšie si zahráme v Randali na WOA Battle. V máji sa chystáme na festival otvorenia kúpeľnej sezóny v Českých Teplicích. V júni absolvujeme minitour po SUI, DE, NL, BE. Potom menšia pauza a v auguste absolvujeme vystúpenie na More Than Feste vo Zvolenskej Slatine. Samozrejme, pracujeme aj na ďalších koncertoch do konca roka, avšak je malý predpoklad, že nejaké, okrem vyššie spomenutých, absolvujeme na domácej pôde.

Čo sa týka zahraničia, neplánujete vyraziť niekde mimo Európu?

Filip: Plánujeme, v roku 2018. Zatiaľ to ale nie je potvrdené, takže zverejníme, keď to bude aktuálne.

Ronnie: Mimo Európu je to po logistickej stránke veľmi problematické, ale z času na čas prídu aspoň otázky ohľadom našich možností hrať za morom, takže ja verím, že v priebehu najbližších rokov neostane iba pri otázkach organizátorov, ale že sa aj podarí niečo naozaj realizovať.

Castaway

Ďalej mam otázky na Maya a Ronieho. Mayo – ako to vyzerá s tvojou ďalšou kapelou Castaway – chystá sa tam niečo nové a ty Ronnie si mi v poslednom rozhovore spomínal tvoj nový projekt Dream Patrol – je možne už prezradiť niečo viac k roznahrávanému albumu?  

Mayo: Castaway to je taký spiaci obor. Nikdy nevieš kedy sa prebudí a začne robiť “šarapatu” v tom najlepšom zmysle slova.

Niečo sa chystá, niečo už je pripravené, ale viac prezradiť nemôžem. Verím, že v jeseni tohto roka našich fanúšikov niečím … Prekvapíme 😉

Ronnie: Prácu na albume Dream Patrol sme počas uplynulých 4 mesiacov dočasne pozastavili, lebo sme museli do marca dokončiť Signum Regis a to bola priorita číslo jedna.

Ešte stále máme množstvo aktivít okolo albumu Decennium Primum, ale keď sa situácia v priebehu pár týždňov “ukľudní”, budeme na Dream Patrole pracovať ďalej. Môj osobný odhad je, že do konca roka ten album dokončíme 🙂

Slovenská scéna

Čo sú s vášho pohľadu najväčšie problémy domácej scény?

Filip: Podľa mňa je to postoj väčšiny ľudí, promotérov, organizátorov k domácim kapelám.

Dá sa povedať, že na slovenské pomery ste úspešnou metalovou kapelou. Máte za sebou 5 kvalitných albumov, množstvo koncertov v zahraničí a tak. Máte ešte nejaký nesplnený cieľ/ambíciu ktorú by ste chceli dosiahnuť?

Filip: Našim hlavným cieľom je makať, robiť radosť našim fanúšikom, neustále sa zlepšovať a užívať si to, čo robíme.

Ronnie: Bol by som rád, keď by  sme sa jedného dňa stali kapelou, ktorú pozývajú hrať aj na veľké letné festivaly.

Ok tak to bola posledná otázka. Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za rozhovor a na záver poprosím o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Ronnie: Tak aj my ďakujeme 🙂

Ako sa spomínalo, zatiaľ veľa koncertov na Slovensku tento rok dohodnutých nemáme, ale nejaké tam predsa len budú. Pozývam čitateľov na naše stránky, kde si môžu pozrieť aj kalendár našich akcii a sledovať všetky novinky o kapele. Potešíme sa novým “lajkom” na našej Facebookovej stránke: https://facebook.com/SignumRegis Ďakujeme za priazeň a podporu!

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.signum-regis.com/
https://www.facebook.com/SignumRegis/?fref=ts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *