Garant – Dobyvatelé Part II.

Garant Dobyvatelé coverKoncom júna tohto roku sa udialo na českej metalovej scéne menšie prekvapenie.

Dovtedy prevažne thrash/deathovo orientované vydavateľstvo Support Underground ohlásilo vydanie nového albumu power metalových Garant – Dobyvatelé part II..

Garant pôsobia na scéne od roku 1999 a  debutový album, prvý diel dobyvateľov bol vydaný v roku 2011. Zostavu tvoria štyria muzikanti a za mikrofónom nájdete sympatickú dievčinu s nádherným, krištáľovo čistým hlasom – Andreu Michálkovu (tento rok začala pôsobiť aj u doom-symfonikov  After Rain).

Čo sa týka hudby ako takej, tak treba povedať že ,,dobyvatelia“ neprinášajú nič nové. Ide o ten najobyčajnejší, klávesovo-gitarový  power/speed metal akí si dokážete predstaviť. V čom je ale ten album výnimočný, tak to sú hlavne vydarené texty, ktoré v spojení s Andreiným spevom sú príjemným hudobným zážitkom.

Hneď v úvode sa dočkáme tematiky križiackych výprav  (skladba Non Nobis, Domine), ďalej tu budeme mať aj Williama Wallaceho (hrdina škótskych vojen za nezávislosť), Hannibala, alebo aj Napoleona Bonaparteho. Jednotlivé piesne sú v prevažne rýchlych a stredne rýchlych tempách, no nájdeme tu aj krásnu klávesovú baladu – Ať řeka tvá duši mou unáši dál.

Čiže aby sme si to zhrnuli: Kto hľadá nejaký nový-neokukaný power metal, toho ,,Dobyvatelé“ moc nepotešia. Milovníkov kvalitných textov s historickou tematikou v českom jazyku a ženských vokálov toto CD určite nesmierne poteší.

Lineup:

  • Andrea Michálková – spev
  • Daniel „Jim“ Malich – gitara, vokál
  • Vlastimil „Johny“ Roško – klávesy
  • Milan Říman – basa
  • Petr „Bob“ Bobajevský – bicie

Tracklist:

  1. Intro
  2. Non Nobis Domine
  3. William Wallace
  4. Krutý vládce hrdinou
  5. Srdce z kamene
  6. Hannibal
  7. Ať řeka tvá duši mou unáší dál…
  8. Hon na čarodějnice
  9. Bůh války
  10. Napoleon Bonaparte

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Support Underground

Youtube ukážka:

Linky:
http://garantmetal.cz/
https://www.facebook.com/groups/mujgarant/
http://bandzone.cz/garant

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *