Pokerface – Game On

Pokerface Game On coverPre každého metalového fanúšika je Rusko krajinou zasľúbenou. Sú aktívni v každom subžánri metalu, thrash nie je výnimkou. To potvrdzuje aj  moskovské zoskupenie PokerFace. Ich druhé radové CD nesie výstižný názov Game On.. Osobne považujem za najlepšie thrash metalové kapely Coroner, Sabbat a Anthrax a  po najnovšom vypočutí pridávam aj Poker Face, ale poďme milí čitatelia postupne…

Na tejto bande sa mi páči aj ráznosťtvrdosť samotnej muziky, niečo, čo by mala mať každá thrash metalová kapela. Skladbám sa nedá uprieť primeraná dávka kvality a taktiež rozumná stopáž.

Pochvalu si zaslúžia všetci muzikanti, no ozdobou celého CD je speváčka Lady Owl. Celkovo hodnotím jej prejav veľmi pozitívne. Okrem klasického thrashového spevu  (mimochodom v čistom speve mi trochu rezonovala na dve speváčky Alissa White-Gluz  a Nina Treml), ľudkovia, aby toho nebolo málo, pridala v mnohých miestach aj growl (v tomto smere mi pripomínala trochu od ex-Arch Enemy Angela Gossow). Som tvrdo presvedčený, že keď táto žena vystúpi na pódium, dokáže poriadne rozpohybovať publikum, pretože charizma jej v speve nechýba. Okrem iného chválim aj texty všetkých piesní.

Mix je fantastický, vynikajúco vyvážené nástroje. Gitaryspev sú na rovnakej úrovni, pokračuje basa, dozadu položené bicie. Pri masteringu sa mi páči, aj výsledný zvuk gitár, spev (v kontexte celého žánru) je neprehustený, čistý a bez efektov. Výnimka je „The Fatal Scythe“, kde nepochopím prečo pridali kontrast do refrénu, ktorý nebol potrebný. Vynikajúco vypichnutý zvuk všetkých činelov  a pekne rinčiaca basa.

Zhrnutie: V rámci žánru, nie je to najlepšie, čo kedy vzniklo, ale kvalitu to v sebe má. Od debutu urazili poriadne dlhú cestu,  pevne dúfam, že budú pokračovať a vyvíjať sa správnym smerom.

Lineup:

  • Lady Owl – Spev
  • Xen Ritter – Gitara
  • Vadim Whitevad- Gitara
  • Ded Moroz – Basa
  • Doctor – Bicie

Tracklist:

  1. The Bone Reaper
  2. The Fatal Scythe
  3. Play or Die
  4. Blackjack
  5. Straight Flush
  6. Cry. Pray. Die.
  7. Creepy Guests
  8. Bow! Run! Scream!
  9. Jackpot
  10. Game On

Vydavateľstvo: M & O Music ‎

Rok vydania: 2017 ‎

Youtube ukážka:

Linky:
http://pokerface.band/
https://www.facebook.com/pfacegroup
https://www.youtube.com/channel/UCD8LS3uMYTn14EuKUk70Gzw
https://www.instagram.com/pokerfaceband_official/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *