Electric Lords – High Voltage Kingdom

Ako elektrikár by som mal mať vzťah k tejto oblasti fyziky. Nakoľko túto podmienku spĺňam, tak som nemohol odolať možnosti recenzovať album od ruských stoner/psychedelic rockerov Electric Lords s príznačným názvom High Voltage Kingdom. A to aj napriek tomu, že som iba slaboprúdar (povestný rozdiel jedného ampéru). Ale teraz vážne, jedná sa o debut tejto mladej skupiny a tak teda boli na mieste veľké očakávania. Ako to teda celé dopadlo?

Všetko odštartuje Free Your Anger. Pravý stoner riff nesúci sa celou skladbou v strednom tempe. Wheels (To Fast To Live) je už o niečo rýchlejšia a navyše ako darček podarené gitarové sólo. Message From Buddha už začne o poznanie viac dýchať psychedelic rockom, a vďaka skvelej atmosfére by som ju zaradil medzi to najlepšie čo ponúka toto CD svojim poslucháčom. VulturesLost City Slut sa potom  opäť vracajú k poctivému stoner feelingu. V princípe mám rád, ak koniec jedného songu pripravuje poslucháčov na nasledujúci, presne tak ako tomu bolo v prípade Lost City Slut dláždi cestu jednoznačne najlepšiemu kúsku na High Voltage Kingdom s názvom Red Desert, ktorý som si okamžite zamiloval. Opäť značný príklon k psychedelickému rocku s nezameniteľnou atmosférou. Pieseň s obrovským hitovým potenciálom. Klobúk dole. Takmer až punk-rockový začiatok Magic World predznamenáva svižnú vypaľovačku celého CD, ktorá spoločne s rovnako rýchlou Electric Lover uzatvára album.

Aký je teda High Voltage Kingdom? Slovo stoner rock ho vystihne najlepšie, pretože celý album dýcha sludge riffmi, aby sme sa sem tam dostali až k psychedelickému rocku. A práve tieto kúsky som označil za najlepšie. Teda nie že by tie ostatné boli zlé, alebo niečo také, no v Red Desert a Message From Buddha bolo cítiť tú skvelú psych atmosféru z každého jedného tónu.

Milovníci riadne tvrdej a metalovej muziky budú možno troška sklamaní, pretože ako som už niekoľkokrát napísal, jednoznačne dominuje rock. Rovnako môžu vyjsť naprázdno fanúšikovia melodiky, pretože takýchto pasáži tu skutočne nie je veľa. Všetky piesne sa nesú približne v strednom tempe, pričom niektoré mierne zrýchlia zaobalené do jednoduchej pesničkovej štruktúry. To ich robí dobre zapamätateľnými a viaceré melódie sa vám vryjú do mozgu, a budete mať problém ich odtiaľ dostať. V mojom prípade sa jednalo o Red Desert. Spevák Vladimír využíva iba čistý vokál, a svoju prácu odvádza taktiež veľmi dobre. Jediné čo by som albumu vytkol je nevýraznosť niektorých skladieb Vultures, Electric Lover. Osobne by ma potešilo viac atmosférických a sugestívnych piesní.

Ale inak je High Voltage Kingdom príjemným rockovým albumom, ktorý nikoho neurazí, skôr naopak a osobne si myslím, že poteší veľké množstvo milovníkov dobrého stoneru.

Lineup:

  • Vladimir Kuhto – spev, gitara
  • Pavel Ivochkin – gitara
  • Vasiliy Falk – basa
  • Denis Kartsev – bicie

Tracklist:

  1. Free Your Anger
  2. Wheels (Too Fast To Live)
  3. Message From Buddha
  4. Vultures
  5. Lost City Slut
  6. Red Desert
  7. Magic World (feat. Astro)
  8. Electric Lover (live from DTH Studios)

Rok vydania: 2016

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/electriclords/
https://electriclords.bandcamp.com/album/high-voltage-kingdom
https://electriclords.bandcamp.com/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *