Power Quest – Sixth Dimension

Power Sixth coverS novou zostavou sa minulý rok na scénu vrátili aj britskí melodici Power Quest. Za celú svoju históriu vystriedali množstvo ľudí.

Z osadenstva, ktoré nahralo nesmierne kvalitný debut Wings of Forever ostal jediný, zakladajúci člen klávesak a doprovodný vokalista Steve Williams. Aby toho nebolo malo, krátko po nahraní prvého EPčka v novom osadenstve Face the Raven nasledovala opäť zmena gitaristov.

Gavina a Dana Owenovcov vystriedali Glyn Williams a Andrew Kopczyk ktorí nastúpili tento rok. S nimi bol nahratý aj debutový full album v novej zostave Sixth Dimension.

Zostava je síce nová, ale po experimentálnom kúsku Blood Alliance sa rozhodli vrátiť k tomu, čo im ide najlepšie. Teda muzike v štýle prvých albumov (hlavne  duchu  debutu Wings of Forever), kde dominujú klávesy Steva Williamsa vkusne spojené s gitarami odprevádzané stredne rýchlou a sem tam rýchlou rytmikou (Lords of Tomorrow, Starlight City…).

V niektorých skladbách dokonca prišli, dovolím si povedať aj s mimoriadne dobrými melódiami. Mám na mysli kúsky ako Kings and Glory, No More Heroes, Pray for the Day. Spokojní budú aj tí, čo si nevedeli zvyknúť na hlasy Peta Mortena, Chityho  Somapalu, Colina Callanana…

Aktuálny spevák Ashley Edison je hlasovo podobný starému dobrému Alessiovi Garavellovi, aj keď ho samozrejme nekopíruje. Pohybuje sa prevažne v stredných polohách, no sem tam sa vyšplhá do väčších výšok.  Pochváliť treba aj celkový zvuk albumu, ten sa tiež nesmierne vydaril. Jedinou chybičkou krásy je posledná, titulná pieseň. Má niečo cez 8 min a je pomerne nudná a nezachráni ju ani vokál hosťky – Anetty Olzon.

Zhrnul by som to nasledovne: Comeback Power Quest môžem s kľudným svedomím označiť ako za jeden z najlepších albumov roka na power metalovej scéne. Pomyselný návrat ku koreňom sa fakt vydaril.

Lineup:

  • Ashley Edison – spev
  • Glyn Williams – gitary
  • Andrew Kopczyk – gitary
  • Paul Finnie – basa
  • Steve Williams – klávesy, doprovodný vokál
  • Rich Smith – bicie

Hostia:

  • Anette Olzon – spev (9)

Tracklist:

  1. Lords of Tomorrow
  2. Starlight City
  3. Kings and Glory
  4. Face the Raven
  5. No More Heroes
  6. Revolution Fighters
  7. Pray for the Day
  8. Coming Home
  9. The Sixth Dimension

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Inner Wound Recordings

Yotube ukážka:

Linky:
http://www.power-quest.co.uk/
https://www.facebook.com/powerquestofficial/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *