Arch Enemy – Will to Power

arch enemy will coverAk nič neočakávaš, tak nebudeš sklamaný. Takto by som Vám odporúčal pristupovať ku Will to Power a dostanete tak zaslúžené ovocie. Po tomto CD považujem kapelu Arch Enemy za formáciu, ktorá si aj napriek svojej búrlivej minulosti zaslúži rešpekt.

Na aktuálnej novinke si zaspomínali na platne ako „Black Earth“; „Stigmata“; „Wages of Sin“; „Ryse of the Tyrant“. Ak sa vám zapáči Will to power, tak to bude dôsledkom toho, že kapela už konečne netlačí na pílu.

Príjemné prekvapenia

Po prvýkrát tu budeme počuť čistý spev. Altová poloha Alissinho hlasu je príjemným balzamom na dušu (viď. to predviedla vo „Reason to Believe“). Taktiež tu predvedie aj svoj bohatý rozsah.  Po dlhých rokoch už konečne pociťujem ten starý Arch Enemy, ktorý som tak zbožňoval. Celou nahrávkou sa tiahne veľmi pochmúrna a depresívna atmosféra.

Ľudia, na  jedno meno sa nesmie zabudnúť, Sharlee D’Angelo je jeden bombastický basák, kde spolu s Danielom Erlandssonom odviedli fantastickú prácu.

Gitarista Jeff Loomis (pre ktorého je tento albáč debutom) zapadol do AE vynikajúco, s Michaelom Amottom tvoria skvelé duo. Skladbám prakticky nie je čo vytknúť. Zaujmú jak drsnejšie  („Blood in Water“ „The Wolrd is Yours“; „First Day in Hell“; „A Fight in must win“), či melodickejšie kúsky („Reason to Believe“; „Dreams of Retribution“).

Na predchádzajúcom počine som mal pocit, že Alissa sa ešte neuhniezdila v kapele, ale turné jej výrazne pomohlo a tento albáč je toho dôkazom.

Iróniou W.t.P. je práve to, že pesničky ako „The World Is Yours“ a „The Eagle Flies Alone“, ktoré boli vybrané ako single sú najslabšími článkami albumu.

Rozsiahle postprodukčné úpravy (echá v Alissinom hlase), našťastie skladbám neublížili. Gitary sú v mixe priamo na najvyššom mieste celkového zvuku CD, spev Alissi je posunutý dozadu, a to je dobré. Za výborný mix a mastering môžeme poďakovať osobe menom Jens Bogren.

Inšpiráciou pre obal boli jedinci, zneužívajúci svoju moc.

Zhrnutie

Will to power  by som označil za návrat k ich najlepším časom aké prežívali v 90tych rokoch. Atmosféra podobná albumu Stigmata. Ako celok pôsobí veľmi hutne, ale v jednotlivých častiach by bolo potrebne kompozične dotiahnuť veci. Nie je to najlepšie, čo vzniklo zo stajne Arch Enemy, ale určite sa nemajú za čo hanbiť.

Lineup:

  • Alissa White-Gluz – spev
  • Michael Amott – gitary
  • Jeff Loomis – gitary
  • Sharlee D’Angelo – basa
  • Daniel Erlandsson- bicie

Hosť:

  • Jens Johansson – čembalo (Dreams of Retribution)

Tracklist:

  1. Set Flame to the Night
  2. The Race
  3. Blood in the Water
  4. The World Is Yours
  5. The Eagle Flies Alone
  6. Reason to Believe
  7. Murder Scene
  8. First Day in Hell
  9. Saturnine
  10. Dreams of Retribution
  11. My Shadow and I
  12. A Fight I Must Win

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Century Media Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.archenemy.net/
https://www.facebook.com/archenemyofficial/?fref=ts
https://www.instagram.com/archenemyofficial/
https://www.youtube.com/user/archenemyofficial

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *