Dehydrated – Resurrection

Dehydrated Resurrection coverV podstate už malé deti sa v škole učia, že niektoré zvieratá počas zimy hibernujú, pričom najznámejším predstaviteľom je zrejme medveď. Niekedy sa však k takémuto dlhšiemu spánku môžu odhodlať aj ľudia, dokonca aj celé skupiny ľudí – napr. tie metalové. Jednou z nich je aj banda z kúpeľného mesta Piešťany nazvaná DEHYDRATED.

Veď uznajte sami, dať si 20 ročnú pauzu medzi debutom a jeho nasledovníkom možno považovať za istý druh hibernácie. Avšak ako to už počas spánku býva, kapela nabrala silu a ich nový album Resurrection poteší zrejme každého milovníka mŕtveho kovu.

Chlapci majú štýl a vedia čo sa patrí, a tak to všetko začne krátkym  dramatickým introm vnoreným priamo do úvodnej The Glory′s Hangman. Potom sa to však všetko rozbehne a  na nás sa začne valiť riadne našliapaný old school death metal, pri ktorom budú naše ušné bubienky kmitať v tranze.

Nekompromisný nával, ktorý mnohých posadí na prdel. DEHYDRATED pokračujú niekde tam, kde predtým skončili, číže si môžeme vychutnať postupy a ducha minulosti, skvelé riffy, growl z hĺbiek pekelných a rýchle bicie. Hneď na striebornom, druhom mieste sa nachádza moja srdcovka nesúca romantický názov Don′t Laugh You′re Dying. Opäť reprezentuje všetko čo som už napísal, avšak je obohatená o trošku melodickejšie pasáže.

Pokračujeme spoločne s Last Sunset, najrýchlejším kúskom celého albumu. Appealing Murder potom zaujme vynikajúcim gitarovým sólom, a posledná vlastná vec o zvedavosti Dying And Asking podobne ako prvá vnoreným outrom.

Na záver máme ešte možnosť počuť jeden cover od Massacre pokrstený ako Dawn of Eternity. Ak by som mal robiť sudcu, a rozhodnúť či sa mi viacej do ľavej predsiene dostal originál alebo slovenská verzia, zachoval by som sa ako vlastenec, keď ma predsa len o málinko viacej zaujala a presvedčila.

Takže z toho čo som napísal sa dá vydedukovať, že na albume Resurrection sa dovedna nachádza 6 kúskov. Rovnako som už aj spomenul, že všetko sa nesie v duchu minulosti, čiže na svoje si prídu hlavne milovníci old schoolu. Na druhej strane chlapci si prichystali porciu poriadne kvalitnej death metalovej nálože s potenciálom zaujať ľudí aj pomimo žánru.

Okrem riadne drviacich riffov a parádneho growlu môžeme počuť aj trošku melodiky. Ani tá však nedokáže prekonať skvelú temnú atmosféru obsiahnutú v každej jednej piesni. Na CD sa nenachádza ani jedno slabšie miesto alebo zaváhanie.

Všetko to kolo nás prefrčí, že sa ani nestihneme pos… no to je vlastne jedno. V princípe sa jedná o to, že páni z Piešťan využili pauzu na nabratie síl a je to riadne poznať.

Takže, dáke to zhrnutie na koniec. DEHYDRATED nezaháľali, a hoci po 20 rokoch od debutu, prišli s poriadne kvalitnou old school vecičkou. Za mňa jeden z top albumov na našej scéne tohto roka.

Lineup:

  • Drahos “Dragon” Gabris – spev
  • Braňo Jurák – gitary
  • Pepe – gitary
  • Ján – basa
  • Roman “Elevo” Lasso – bicie

Tracklist:

  1. The Glory’s Hangman
  2. Don’t Laugh You’re Dying
  3. Last Sunset
  4. Appealing Murder
  5. Dying and Asking
  6. Dawn of Eternity

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Immortal Souls Productions

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/DEHYDRATED-SK-508638252631204
https://dehydrated-isp.bandcamp.com/
http://bandzone.cz/dehydrateddeath
http://www.facebook.com/ImmortalSoulsProductions/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *