Before the Zero Day & Pseudosapiens; 9.12.2017; Nostalgia Music Pub – Humenné

Medzi východniarske mestá, v ktorých to po menšom útlme opäť začalo žiť metalom patrí aj Humenné. Tento proces začal koncom minulého roka, keď v tamojšom klube Nostalgia vystúpili československé legendy Hypnos a Debustrol…

Ďalej to pokračovalo koncertmi kapiel Down to Hell a Pseudosapiens; Immolation USA, Melechesh IL, Azarath PL; zaujímavou akciou Hviezda Nostalgie, a 9. decembra sa do Nostalgie opäť vrátili Revúčania Pseudosapiens, tentokrát v doprovode rimavskosobotských metalcoristov Before the Zero Day.

Pre mladých

Tí začali hrať okolo deviatej. Osobne som sa s touto formáciou stretol ešte v roku 2012 na našom sninskom Rocku pod Kameňom. Ich muzika je ako stvorená pre mladšiu metalovú generáciu.

To sa potvrdilo aj v Humennom. Pod pódiom sa rozbehla slušná pogovačka. Samotný koncert bol celkom ok, len zo začiatku sa mi zdalo, ako keby kapele akosi chýbalo nasadenie.

pseudosapiens humenne 2017

Progresivita

Zábava pod pódiom sa udržala aj počas nasledujúcich Pseudosapiens. Ich set začal piesňou Pred koncom… Hneď bolo počuť, v čom spočíva ich najväčšia sila…

Okrem ,,veľmi náročných poslucháčov“ dokážu zaujať aj tzv. bežné publikum napriek pomerne zložitej muzike. Nepoznám kapelu, ktorá dokázala tak prepojovať žánre ako death metal, metalcore, nu-metal, black metal a sem – tam aj punk, a to všetko ešte skombinovať s progresívnou rytmikou.

Škoda, že majú doposiaľ oficiálny len jeden album – Godfail (žeby pre vyťaženosť frontmana, ktorý pôsobí ešte aj v Gazdasgrind a Bloody Redemption)? Drobnou chybičkou krásy bolo ozvučenie – nie vyslovene zlé, no dalo by sa aj lepšie (aj keď možno to bol len moj osobný dojem).

Záverečnou skladbou bol Plameňomet, no potom sme si vypočuli ešte prídavok – cover od Roxette Prídi na môj kar (v origináli Sleeping my Car) s  vydareným textom 🙂

Záver

Opäť sme mali možnosť zažiť krásnu akciu, ktorá nám ukázala aké poklady máme na slovenskej  scéne. Na záver by som rád poďakoval usporiadateľovi Dominovi aj celému klubu Nostalgia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *