Anvil – Pounding the Pavement

Anvil Pounding coverPríbeh skupiny Anvil je skutočne pozoruhodný. Ich odhodlanosť a nezlomnosť by mohla byť inšpiráciou pre všetky hudobné telesá na svete. Začiatkom tohto roka uzrel svetlo sveta ich nový album pomenovaný Pounding the Pavement.

Daná formácia si za tie roky prešla skutočne kadečím, a tak bolo nejedno ucho (vrátane toho môjho) zvedavé, čo si pre nás títo Kanaďania do roku 2018 pripravili.

Už samotný obal albumu napovie, a prvá pieseň Bitch in the Box, nás len utvrdí v tom, že cestička pre Pounding the Pavement je pre túto kapelu viac než typická – klasický heavy metal z rokov dávno minulých, avšak v novom príťažlivom šatstve.

Energia

V praxi to znamená riadne gitarové riffy, podarené sólo a spevný refrén. Nič viac netreba riešiť, môžeme ísť ďalej. Ego trošku šliapne na plynový pedál, a tak si pokoketujeme aj so speed metalom. Ďalšia pieseň (minimálne jej názov) by sa dal chápať ako určitá parafráza na život členov Anvil – Doing What I Want.

Opäť klasický heavy metal, ktorý zrejme neurazí žiadneho fanúšika klasiky. A takto pokračujeme ďalej, skrz na skrz cez celé CD – občas zrýchlime, občas sa vrátime do stredného tempa, avšak všetko bez nejakého významného vybočenia z nastavených žánrových hraníc – konkrétne teda heavy a občas trochu speed metalu.

Jedná sa o ten typ hudby, ktorý sa hodí do každého počasia (ako sa vraví u nás na Slovensku). Dá sa pri nej vyblázniť, oddýchnuť od každodenných problémov prinášaných životom alebo ju mať pustenú len ako background.

K inštrumentálnej stránke to je tentokrát bez nejakých výhrad, keď si popri riffoch môžeme vychutnať aj dostatok melodiky. Jediné, čo mi na Pounding the Pavement chýbalo bola nejaká klasická balada. Nevadí…

Verdikt

Z kapely Anvil by si mnohí mohli brať príklad… čiže ísť si za svojimi snami, nebáť sa občas spadnúť, ale hlavne ostať verný sám sebe. Potom z toho môžu vzísť aj veľmi podarené albumy. Podarené tak ako je práve Pounding the Pavement.

Lineup:

  • Steve “Lips” Kudlow – spev, gitara
  • Chris Robertson – basa, vokál
  • Robb Reiner – bicie

Hosť:

  • Martina Lo Volt – vokál

Tracklist:

  1. Bitch In The Box
  2. Ego
  3. Doing What I Want
  4. Smash Your Face
  5. Pounding The Pavement
  6. Rock That Shit
  7. Let It Go
  8. Nanook Of The North
  9. Black Smoke
  10. World Of Tomorrow
  11. Warming Up
  12. Don´t Tell Me (bonus track)

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Steamhammer Records/SPV

Youtube ukážka:

Linky:
http://my.tbaytel.net/tgallo/anvil/
https://www.facebook.com/anvilmetal/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *