Fargo – Constellation

Fargo Constellation coverViackrát sa už stalo, že nejaká kapela sa napriek svojej kvalite vytratila z povedomia. Medzi také patria aj nemeckí hard/blues rockeri Fargo. Toto zoskupenie bolo založené už v roku 1973. Od 1979-teho začali servírovať svoje albumy a vďaka spoločným koncertom s interpretmi ako napr. AC/DC sa stali známymi po Európe. Po roku 1982, kedy im vyšiel posledný počin s krátkym názvom F sa ale na dlhý čas odmlčali.

Nedávno sa basgitarista Peter „Fargo-Peda“ Korn rozhodol napísať knihu o svojom pôsobení vo Fargu a po jej vydaní sa stretol s gitaristom Petrom Ladwigom. Rozhodli spraviť veľký comeback. Pridali sa k ním gitarista Arndt Schulz a bubeník Nikolas Fritz. Tento rok prišli s novým albumom Constellation.

Samotné CD obsahuje dvanásť skladieb v hard/blues rockovom štýle. Dajú sa rozdeliť do dvoch kategórii. Tou prvou sú ostrejšie – rockovejšie kúsky ako prvá Steps Back, päťka Buzz Buzz, alebo deviatka Boozie Vivienne… Druhou sú melodickejšie veci, napr. Loser’s Blues, Don’t Talk, Southern Breeze. Ohľadom kvality sa im nedá nič vytknúť. Členovia kapely jednoducho majú talent na riffy, melódie, navyše Peter Ladwig disponuje zaujímavou farbou hlasu. Dobrú prácu samozrejme odvádza aj spomínaný Peter Korn v spojení s Nikolasom.

Album Constellation je dôkazom, že rozhodnutie o návrate na scénu bolo správne (aj keď súčasná zostava nie je úplne totožná s najslávnejšou). Ma potenciál zaujať aj nových poslucháčov ale aj starých.

Lineup:

  • Peter Ladwig – spev, gitara
  • Arndt Schulz – gitara
  • Peter Knorn – basa
  • Nikolas Fritz – bicie

Tracklist:

  1. Step Back
  2. Leave It
  3. Mind Your Own Business
  4. Loser’s Blues
  5. Buzz Buzz
  6. Cross To Bear
  7. Don’t Talk
  8. Southern Breeze
  9. Boozy Vivienne
  10. What’s Wrong
  11. Goddess Of Destiny
  12. Goodnight

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: SPV/Steamhammer

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/FargoGermany/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *