Insistent – Serenity of Suffering

Starí pardálové z rozpadnutej grind smečky Destructive Explosion of Anal Garland, rozhodne nezavesili nástroje na klinec. Založili novú bandu, ktorá počúva na meno Insistent. Tá pokračuje v šľapajách extrémnej muziky, avšak na trochu inú nôtu, než spomenutí DEoAG.

Ich debut by som charakterizoval slovami ťažký, dosť špinavý, metalový, nasratý a zlý grindcore s hardcore pasážami. Úvod tejto krátkej (6 skladieb, 9 a pol minúty hudby) nahrávky je zaťažkaný, pomalý metal. S nástupom dvojky “Victims of Hate” sa však mašina výborne rozbehne a valí krásny masaker. Trojka “Cursed” pokračuje v zbesilej jazde, samozrejme dočkáme sa aj spomalení, speedpoliek, ale prím hrá naozaj nášup. Naopak, záverečná “Before the Flood” prináša výborný hardcore úvod, poriadne spomalený a zaťažkaný stred, a záver s krásne pískanou (spätná väzba) gitarou, ktorá tracku dodáva industriálny nádych. Veľmi dobre vystavané poradie skladieb, drží tých necelých 10 minút poslucháča v pozornosti, no a zrazu (žiaľ) záver nahrávky….tak poďme pekne od začiatku 🙂

Skladby sú dobre zapamätateľné, jednoduché, ale účelné riffy bombardujú, skreslená basa tlačí príjemný, nie však prebublaný spodok a nad tým sa drží skvelý vokál, príjemne nachráply, vcelku zrozumiteľný. Spevákov hlas mi pripomína staré nahrávky Disfigured Corpse s Vláďom Třískalom za mikrofónom. Proste mix hardcoru a grindu.

Veľmi vítam fakt, že sa kapela nerozhodla navštíviť najvyťaženejšie české štúdio na grindové nahrávky, ale zamierila do pre mňa neznámeho pražského Dodsmord štúdia. Zvuku nemám, čo vytknúť – hrá to proste výborne, veľmi zrozumiteľne a dostatočne hutne.

Som zvedavý na fyzický nosič – split s kapelou BUT, o vydanie ktorého sa postarajú L’Inphantile Collective a držím palce v plánovanom vydaní na asfalte. Veľmi dobrý štart na scéne.

Lineup:

  • Jirka – vokál
  • Mr.Dan – gitara
  • Petr – Basa
  • Přéma – bicie

Tracklist:

  1. Ease Of Disgust
  2. Victims Of Hate
  3. Cursed
  4. Rest In Piss
  5. Serenity Of Suffering
  6. Before The Flood

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/insistentgrind/
https://insistent.bandcamp.com/releases

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *