Sodom – Partisan (EP)

Sodom Partisan coverPosledné roky zastihli niektoré moje obľúbené kapely vo výbornej forme. Paradise Lost vydávajú jeden album lepší ako druhý a nezaostáva ani thrash legenda z Nemecka Sodom.

Ich zatiaľ posledný full album Decision Day bez akýchkoľvek pochybností považujem za to najlepšie, čo za celú svoju históriu nahrali. Vtedajšia zostava sa  však rozpadla a tak si Tom musel nájsť nových (staronových) parťákov. Tých napokon aj našiel. V jeseni vyšla ich prvotina  EP Partisan.

Kvalita?

Ako to už v prípade EPčiek býva, neobsahuje veľa skladieb, konkrétne 3. V tomto prípade však platí, že kvalita narástla na úkor kvantity. Prvé dve sú novinky – titulná pieseň a Conflagration takmer dokonale vystihujú celú skupinu, a pokračujú tam, kde Decision Day skončil.

Nespútaná thrash jazda plná skvelých riffov, melodiky, vojnového šialenstva a Tomovho legendárneho, vysoko postaveného „štekotu“. Raz darmo, tvrdím to stále, nemecká škola thrash metalu je tá najlepšia. Ak budú páni v tomto trende stanovenom dvoma novinkami pokračovať aj na novom full albume (dúfam, že bude čím skôr), tak sa máme skutočne načo tešiť.

Tired & Red

Bronzová – posledná pozícia sa ušla legendárnej Tired & Red, konkrétne jej live verzii, ktorá vznikla už v novej zostave, konkrétne na Rock Hard Festivale. Slová o nanovo fungujúcej chémii sú založené na pravde, čo je zrejme aj z obyčajného posluchu.

Celkom nerád hodnotím EP-čka. Predsa len, minimum piesní nie je až tak veľká vzorka na recenzovanie. V prípade kapely Sodom je však ich novinka Partisan presne to, čo fanúšikovia od nich očakávajú.

Verdikt

Je to aj viac než obdivuhodné, že toľké roky si dokážu držať stále svoj jedinečný rukopis, kvalitu a originalitu. Len nech je aj chystaný full album tak skvelý ako tento.

Lineup:

  • Tom Angelripper – spev, basa
  • Frank Blackfireb – gitara
  • Yorck Segatz – gitara
  • Husky – bicie

Tracklist:

  1. Partisan
  2. Conflagration
  3. Tired & Red (live)

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo:  Steamhammer/SPV

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.sodomized.info/
https://www.facebook.com/sodomized/
https://www.instagram.com/sodom_band_official/

Hodnotenie: 5.5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *