Obliterate – Universe, Milk, Structures (EP)

Obliterate Universe, Milk, Structures (EP) coverKošickí pardáli Obliterate sa po vyše 6 rokoch od vydania albumu “Superboring” hlásia o slovo s takmer 20 minútovým EP, na ktoré sa mrkneme v nasledujúcich riadkoch.

Za roky fungovania si kapela stanovila svoj jasný rukopis, podľa ktorého naozaj okamžite spoznáte, že počúvate Obliterate. Mix grindcoru a ťažkých metalových riffov s polu s Gabiho agresívnym vokálom sú naozaj dokonalou poznávacou značkou. No a v tomto trende pokračujú aj na aktuálnom EP.

Prvá skladba, podľa ktorej je nazvané celé EP nás okamžite vtiahne do deja. Počujeme v nej všetko, čo od Obli počuť chceme – disharmonické pasáže, technické riffy, klepačky, zaťažkané spomalenia…dvojka Bio-Idiot je skvelá svojim agresívnym nástupom, v strede parádna náklepová časť so zdvojeným vokálom, koniec s death metalovou pletenicou.

Trojka Hnedá nás víta klavírnym, trochu hororovým motívom, po ktorom nasleduje zadoomaný nájazd s dobre zrozumiteľným vokálom, a toto plazivé peklo sa tiahne celým trackom. Štvorka NO je paľba jak prasa. Samozrejme so spomaleniami, sólovým výjazdom, ale ako celok na mňa pôsobí najagresívnejšie z celého albumu. Končí výbornom, skočnou pasážou so zdvojenou gitarou. No a záverečná Červená je akustické inštrumentálne outro, náladotvorné, stojí za vypočutie.

Album sa zvukovo vydaril, o finálne znenie sa postaral Maťo Barla, známy to metalový mág z Popradu, takže u mňa bez výhrad. K EP je aj jednoduchý čierno biely obal, nechýbajú texty a info o nahrávke. streamovacích

Obliterate nám ponúkli nahrávku na viac vypočutí, kto bude ochotný stráviť chvíle jej napočúvaním, verím že bude spokojný.  Takže hor sa bandcamp kapely, poprípade na niektorý z ďalších streamovacích  linkov.

Lineup:

  • Gabi Kunay – vokál
  • Ivan Babilonsky – gitary
  • Ján “Stu” Ragančík – basa
  • Marcel “Barbie” Malega – bicie

Tracklist:

  1. Universe, Milk, Structures
  2. Bio-idiot
  3. Hnedá
  4. NO!
  5. Červená

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/obliterate.official/
https://bandzone.cz/obliterate
https://www.youtube.com/channel/UCdNlej1dXsro0RoXUfLBdUg
https://itunes.apple.com/us/album/universe-milk-structures-ep/1442677200/
https://open.spotify.com/album/0qqMOIpbxSajrRSIOk6s8F
https://play.google.com/store/music/album/Obliterate_Universe_Milk_Structures?id=Bsxuzyiman3xyp5hh2zmy3lpp3u
https://www.amazon.com/Universe-Milk-Structures-Obliterate/dp/B07KKZPH4R/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *