Agresia – Exil

Agresia Exil coverFutbalový fanúšik si mesto Žilina spojí s (údajnou) dominanciou na národnom futbalovom zväze. Labužník si zase spomenie na kvalitnú tresku. No a metalisti môžu mať toto mesto spojené s viacerými kvalitnými kapelami. Napríklad aj takou s názvom Agresia, ktorá túto až netypicky slnečnú jeseň vydala svoj tretí album Exil.

Označenie skupiny slovkom thrashcore je viac než výstižné (aj keď s malými bonusmi), o čom sa presvedčíme už pri prvej skladbe Narkománia. Nekompromisná jazda s množstvom skvelých riffov, groove metalovým vokálom a textom v slovenčine. Pokračujeme s kúskom Mŕtvy les, ktorý okrem mierneho spomalenia a takmer až baladického intra spĺňa všetky vyššie uvedené atribúty.  Nech to nezdržujem, v tomto nastolenom tempe sa nahrávka Exil nesie až do svojho konca a teda pre všetkých 9 songov.

Vzhľadom na to, že sa ale jedná o cestu rozumne zvolenú, plnú dobrej muziky, určite sa nikto nemôže sťažovať. Jedinou výraznejšou výnimkou je pieseň Panoptikum, avšak kvôli anglickému textu. Po hudobnej stránke celý album drží pevne ako jednoliaty celok bez nejakého výrazne slabšieho miesta. Každým ďalším posluchom sa čím ďalej tým viac dostanete do Exilu a uvedomíte si, že o akú premyslenú nahrávku sa jedná resp. koľko rôznych „odbočiek“ od priamočiareho ťahu na bránku objavíte. Plus ako bonus (čo osobne veľmi kvitujem) je výborná temná, miestami až mizantropická nálada a atmosféra.

Čo dodať na záver: Sever Slovenska bohužiaľ nie je takou silnou metalovou základňou akou by sme si priali. V každom prípade však máme množstvo kapiel, ktoré majú zbytku republiky (a nie len jemu) čo ukázať. Agresia so svojim najnovším počinom dokázala, že sa medzi tieto kapely s veľkým potenciálom radí.

Lineup:

  • Peter Kasák- vokál, gitara
  • Martin Koša- basa
  • Ľubomír Igonda- bicie

Tracklist:

  1. Narkománia
  2. Mŕtvy les
  3. Koreň zla
  4. Mizantropia
  5. Ouroboros
  6. Panoptikum
  7. Svorka vlkov
  8. Dno
  9. Persona non grata

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/agresiaOfficial
https://agresia.bandcamp.com
https://www.youtube.com/channel/UCf9cfee1vsfbIgh-aXFn-vw
https://www.instagram.com/agresiaofficial
https://bandzone.cz/agresia

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *