Limetal – Swingers Párty (EP)

limetal swingers coverOd prvého, plnohodnotného debutu českých Limetal (pre neinformovaných, ide o bývalých členov legendy Citron) neuplynul ani rok a už sú tu s jeho malým nasledovníkom – EPčkom so šteklivým názvom Swingers párty.

Tento počin je zároveň aj debutom pre novú členku a zároveň veľkú ozdobu kapely Veroniku Mrázovú (známa napr. aj z albumu City of Heroes dua Kiske/Sommerwile).

Táto nesmierne talentovaná bubeníčka dlhý čas vystupovala s kapelou a nedávno sa stala plnohodnotnou členkou Limetalu. Nahradila tak mimoriadne vyťaženého Lukáša Pavlíka (Chinasky, Čechomor), ktorý v kapele pôsobil iba ako hosť.

Celkovo o Swingers párty by sa dalo povedať, že pokračuje tam, kde skončil debut. Opäť sa tu stretneme s mimoriadne kvalitným, moderným hard/heavy rockom. Veronika spolu so ,,starou gardou”(Václav Vlasák, Fanny, Bartoň, Šperl ) odvádzajú výbornú prácu.

Chválim aj to, že sa na ňom nenachádza nič typu Sex and Roll. Za najlepšie  momenty EP by som označil úvodnú Femme Fatale (s peknou výraznou basou) a melodickú Tvé Znamení (pripomínajúcu časy 90-tych rokov).

Swingers párty dámy a pánov z Limetalu trvá síce  len niečo cez 20 minút, no ak sa jej zúčastnite určite nebudete ľutovať. Snáď nejaký ďalší (a hlavne dlhší) album bude rovnako kvalitný.

Lineup:

  • Fany Michalík – spev
  • Jarda Bartoň – gitara
  • Jura Šperl – gitara
  • Vašek Vlasák – basa
  • Veronika Mrázová – bicie

Tracklist:

  1. Femme Fatale
  2. Swingers Párty
  3. Tvé Znamení
  4. Svět Je Kosočtverec
  5. Láry Fáry

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: BrainZone

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.limetal.cz/
https://www.facebook.com/limetal/?fref=ts
https://www.youtube.com/channel/UCL98A_VL5XGkhuUkBHE4Kpw

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *