Karakela – Karakela

Aj keď česká Greymon je mnohým ľuďom pomerne neznáma, určite neoľutujú keď si pustia niektorý z ich albumov a začnú sledovať dianie u nich. Ak tak začnú robiť (alebo ak pravidelne čítajú články na Metalmania-Magazíne) určite sa dozvedia, že gitarista Tomáš Pícl (ktorý pôsobí aj v bande Sifon) sa rozhodol vydať sólo album. Dal dokopy ľudí ako Miloš Novotný (spevák, známy zo súťaže Hlas Československa) Carlos Sanchez (gitara), Rick Mark (bicie). Celé to dostalo názov Karakela. So zbormi mu vypomohla aj jeho kolegyňa zo spomínaných Greymon – Lucie Čmolíková.

Navyše debut Karakely vyšiel v zaujímavom formáte. Pôvodne iba ako USB v obale tvare kreditnej karty, no nakoniec uzrela svetlo sveta aj jeho CD podoba.

Podľa Tomášových slov jeho cieľom bolo nahrať album v duchu AOR, typického pre 80-te roky. Ak sa však do neho započúvate zistite, že cieľ sa mu však podaril no muzika nie je až tak vzdialená jeho domovskej kapele. Počuť tu jeho klasický rukopis (symbióza jeho typickej gitary s klávesmi a texty s dôrazom na rýmy). Skladby ako také disponujú veľkou porciou kvality – nechýbajú zaujímavé vyhrávky (Písek a Prach, Noční Mesto) aj z hľadiska rytmiky sú výborne spracované (nuda nehrozí). Pochváliť treba aj speváka Miloša a celkovo Tomáš mal dobrú ruku pri výbere hráčov. Z Karakely by sa kľudne mohla stať aj plnohodnotná kapela.

Debut tohto zoskupenia je jednou z najlepších vecí, ktoré sa tohto roku urodili na českej scéne. Milovníci zoskupení ako Journey, Boston (a nie len tí) by sa za ním určite mali obzrieť.

Lineup:

  • Miloš Novotný – spev
  • Tomáš Pícl – gitary, klávesy, basa, zbory
  • Carlos Sanchez – sólová gitary
  • Rick Mark – bicie
  • Lucie Čmolíková – zbory

Tracklist:

  1. Vítězná dráha
  2. Strážce oblaků
  3. Odlétáš
  4. Královna přeludů
  5. Stovky nocí
  6. Karakela
  7. Premiéra
  8. Noční město
  9. Písek a prach
  10. Za duhou

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.karakela.tk
https://www.facebook.com/karakelarock
https://www.youtube.com/channel/UCZEUFJYn37TN8wRfa9FkBsA
https://www.bandzone.cz/karakela

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *