Metal Church – Damned If You Do

Metal Church Damned cover

Metal Church Damned coverV roku 2015 sa do amerických Metal Church vrátil legendárny spevák Mike Howe a nasledoval comebackový album XI. Koncom min roka prišiel čas na jeho nasledovníka, ktorý dostal názov Damned If You Do.

Ten bol vlastne debutom pre nového bubeníka Steta Howlanda, známeho napr. z W.A.S.P. Set sa k bande pridal v 2017-tom, keď nahradil Jeffa Platea.

Mike Howe

Kým pri počúvaní XI hrozila občas nuda (napriek tomu, že sa tam nachádzali aj kvalitné piesne) tento počin je od prvého, zároveň titulného songu (ktorý zaujme už originálnym úvodom 🙂 )  plný zaujímavých momentov.

Stet kapelu skvele nakopol (Out of Balance), basák Steve Unger a gitarový dvojzáprah Vanderhoof/Zandt odvádzajú skvelú prácu a Mike? Ten spieva hádam najlepšie za celú svoju Metal Church éru.

Priznám sa, dlho dom bol zvyknutý na Davida Wayna a platniam s Mikom som dlhú dobu prichádzal na chuť. No po tomto počine som už definitívne presvedčený, že pre Metal Church bol skvelou voľbou.

Štýlovo sa skladby pohybujú prevažne okolo heavy/thrash metalu ako sme zvyknutí, no okrem zbesilých riffovačiek nechýbajú aj melodickejšie kúsky a v jednom prípade si chlapci odskočia aj do rockovejších vôd – v prípade skladby Mokey Finger.

Verdikt

Aj keď budem znieť možno klišovito, Damned If You Do je jedným z najlepších albumov aké kedy táto kapela nahrala. Kvalitatívne sa vyrovná aj takým klenotom akými boli napr. rovnomenný debut z roku 1984 alebo Blessing in Disguise (1989).

Lineup:

  • Mike Howe – spev
  • Kurdt Vanderhoof – gitary
  • Rick van Zandt – gitary
  • Steve Unger – basa
  • Stet Howland – bicie

Tracklist:

  1. Damned If You Do
  2. The Black Things
  3. By the Numbers
  4. Revolution Underway
  5. Guillotine
  6. Rot Away
  7. Into the Fold
  8. Monkey Finger
  9. Out of Balance
  10. The War Electric

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Rat Pak Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://metalchurchofficial.com/
https://www.facebook.com/OfficialMetalChurch
https://www.instagram.com/metalchurchofficial/

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *