Watershape – Perceptions

Watershape Perceptions coverTaliansko je v mnohých ohľadoch úžasná krajina. Okrem skvelého jedla a vína, renesancie a podobných vymožeností nám štát z Apeninského polostrova dal aj množstvo úžasnej hudby. Tak ako v prípade kapely Watershape a ich debutu Perceptions.

Aj keď úžasná je slabé slovo. Danú nahrávku zrejme najlepšie vystihnú nasledovné slová. Rozmanitosť. Skupina búra všetky hranice stanovené takmer neobmedzeným progresívnym rockom a metalom a tak máme možnosť počuť tvrdé a nekompromisné vypaľovačky ako Cyber Life, rockové lahôdky plné skvelých kláves, gitár a úžasného spevu siahajúceho kamsi vysoko ako v kúsku Beyond The Line of Being, alebo pomalú, melancholickú Inner Tide, kde je možné zachytiť aj saxofón. Sloboda. Skutočne, autori hudby si nekládli žiadne pomyselné hranice a prekážky a tak to, čo im niekde pasovalo použili s prehľadom Angličana.

Napríklad taká odrhovačka Pam Pam Para… vo Fanciful Wonder. A že vôbec nepôsobí rušivo je zrejmé jasné hneď. Kvalita. Ťažko povedať, kto zo zúčastnených predvádza lepší výkon…. akoby ste chceli porovnávať Messiho s Ronaldom. Každý je výnimočný iným spôsobom, avšak obaja sú skvelí. Rovnaké to je aj v prípade hudobníkov. Vyrovnanosť.

Dovedna máme možnosť počuť 9 skladieb a opäť platí to, čo som napísal vyššie, Je skutočne ťažké vybrať nejakú výrazne lepšiu alebo horšiu. Všetky si totiž to držia neuveriteľne vysokú úroveň kvality. Úprimnosť. Množstvo emócii najrôznejších odtieňov zaobalených do nôt. Občas máte chuť riadne sa vyblázniť, a želáte si, aby ste sa ocitli na nejakom koncerte. V ďalšom prípade by ste sa zase najradšej ukryli pred svetom a ponorili sa do svojich myšlienok.

Čo dodať na záver. Proste dokonalosť a len viac a viac takýchto albumov.

Lineup:

  • Niccolo Cantele – spev
  • Mirko Marchesini – gitary
  • Mattia Cingano – basa
  • Enrico Marchiotto – klávesy
  • Francesco Tresca – bicie

Tracklist:

    1. Beyond The Line Of Being
    2. Cyber Life
    3. Alienation Deal
    4. Stairs
    5. The Puppets Gathering
    6. Inner Tide
    7. Fanciful Wonder
    8. Seasons
    9. Cosmic Box #9

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.facebook.com/watershapeband

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *