Emerald Shine – Misty Tales

Emerald Shine Misty coverZáver tohto roka bol ku mne, čo sa týka českého folk metalu, naozaj štedrý. Najprv skvelí páni a dámy z Cruadalach a pár dní pred sviatkami sa ku mne dostalo CD Misty Tales od skupiny Emerald Shine, z krásneho, a prakticky môjho rodného Moravskoslezského kraja.

Všetko to začne po úvodnom folkovom intre. Pravá folk metalová jazda. Aj keď v mnohých prípadoch by som povedal, že folková hudba hrá prím a metal sa drží viac v ústraní. To však neznamená, že kapela pravidelne poriadne nepritvrdí a vaše uši tak budú s najväčšou radosťou kmitať pod náporom skvelých gitarových riffov.

Rovnaké je to aj s rýchlosťou. Väčšinu času sa nahrávka nesie v strednom tempe. Občas však riadne jemne zošliapnu plynový pedál ako v prípade posledného kúsku Rainy Night (mimochodom, pre mňa osobne jednoznačne najlepšia pieseň na celom albume), inokedy zase spomalia, keď v takom songuThe Song of Fallen Leaves, prejdeme takmer až do baladickej pohody. V každom prípade či hrá kapela tvrdo alebo jemnejšie, rýchlo, alebo pomaly ani na okamih nezačne nudiť.

Jednak je to spôsobené pestrosťou – okrem vyššie uvedených máme možnosť počuť striedanie mužského a ženského vokálu (obidva typy sú skvelé) a taktiež striedanie čistých a harsh vokálov (rovnako skvelý výsledok, aj keď druhé menované sú zastúpené výrazne menej). Ďalším silným atribútom je však nespochybniteľná kvalita. Všetci zúčastnení hudobníci predvádzajú skvelé inštrumentálne aj vokálne výkony s neuveriteľnou ľahkosťou a prehľadom.

V konečnom dôsledku tak máme dočinenia s desiatimi výbornými folk metalovými kúskami + dvoma inštrumentálnymi krátkymi skladbami bez nejakého výrazne slabšieho člena. Takže, ak to všetko dáme dokopy, výsledok je jasný.

Lineup:

  • Lenka Jašková- spev, píšťala akustická gitara
  • Radomír Vrzal- spev, elektrická harfa
  • Radek Čečiva- basa
  • Kamil Rýc- bicie
  • Dušan Sommer – spev, gitary
  • Klára Šindelková – husle, spev

Tracklist:

  1. Intro
  2. Autumn Mists
  3. Silver Riders
  4. The Elven King
  5. Where Life’s Been Ruined
  6. A Lake Far Away
  7. Voice of the Muse
  8. The Song of Fallen Leaves
  9. The Only One
  10. The Time Has Come
  11. We’ll Be Back
  12. Rainy Night

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/emeraldshineofficial/
https://www.instagram.com/emeraldshineband/
https://bandzone.cz/emeraldshine

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *