Tales of Gaia – Hypernova

Tales of Hypernova coverPrešli približne dva roky od vydania debutového EP Breaking Dawn si španielski melodici Tales of Gaia pre svojich fanúšikov nachystali prvý full album. Ten dostal názov Hypernova.
V zostave nastalo menšie personálne zemetrasenie. Speváka Edgara Castra vystriedal Néstor “El Perséguila” Català a Carlos Leonardo nahradil predošlého basáka Niceta Aguileru.

Ako sa táto zmena prejavila na muzike? Treba povedať, že trochu rozporuplne. Kapela sa snažila vyvíjať a ísť trochu iným smerom ako na spomínanom debute. No okrem piesní disponujúcich energiou a krásnymi melódiami (Hyperspace, City of Dreams…) tu máme aj viac typických power/speed metalových kúskov (Keep the Dream Alive, Soldiers of Light…) bez nejakej pomyselnej pridanej hodnoty.

Angažovanie Edgara Castra nebolo príliš šťastnou voľbou. V nízkych a stredných polohách znie vcelku znesiteľne, no vysoké tóny v jeho podaní väčšinou príliš ,,ľubozvučne“ neznejú. Navyše má aj pomerne čudný španielsky prízvuk. Ak by však na sebe trochu popracoval nemuselo by to s ním byť tak zlé, no na tejto platni sa príliš šťastne nepredviedol.

Najsvetlejšími momentmi CD sú záverečná epická skladba Flamma Ardet a bonus Black Standards. Obe disponujú rytmickými zvratmi a hlavne najlepšími melódiami z celého CD. Týmto smerom by sa mohla uberať tvorba týchto Španielov do budúcnosti.

V prvom rade si zaslúžia Tales of Gaia pochvalu za snahu natočiť kvalitný melodic-power metalový album. No “El Perséguila” by sa mal zlepšiť v speve (alebo opustiť kapelu) a celkovo sa treba viac snažiť pri skladaní piesní. Aby z ich dielne nevychádzal len obyčajný rýchly power speed (a navyše s nie príliš dokonalým spevom), ktorého sú v súčasnosti tony.

Lineup:

  • Néstor “El Perséguila” Català – spev
  • Raül Moriana – gitary, doprovodné vokály
  • Javi Khith – gitary, doprovodné vokály
  • Carlos Leonardo – basa
  • Miguel Clemente – klávesy, doprovodné vokály
  • Sergi “Black Schuhmacher” Sabater – bicie

Tracklist:

  1. Prelude to Salvation (intro)
  2. Keep the Dream Alive
  3. Soldiers of Light
  4. Hyperspace
  5. City of Dreams
  6. My Right to Live
  7. Knights of Heidelberg (instrumental)
  8. Wings of Fire
  9. A Thousand Miles Away
  10. Flamma Ardet

Bonusy

  • Black Symphony (instrumental)
  • Black Standards

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Fighter Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/TalesofGaia
http://talesofgaia.bandcamp.com/

Hodnotenie: 3,5/5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *