Novinky z prostredia interpretov Enforcer, Motanka, Toxpack, Ereley, Castaway,

Enforcer – chystaný album

28.3.2019

enfor

Švédi Enforcer vydajú 26. apríla nový album Zenith.

en-ze

Tracklist:

  1. Die for the Devil
  2. Zenith of the Black Sun
  3. Searching for You
  4. Regrets
  5. The End of a Universe
  6. Sail on
  7. One Thousand Years of Darkness
  8. Thunder and Hell
  9. Forever We Worship the Dark
  10. Ode to Death

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.enforcer.se/
https://www.facebook.com/enforcerofficial/

Zdroj: Nuclear Blast, foto: https://www.metal-archives.com/

Motanka – debutový album

27.3.2019

motVíťazi ukrajinskej verzie súťaže Wacken Metal Battle 2018, Motanka, vydajú rovnomenný debutový album 7. júna. Hudobne pôjde o metal ovplyvnený tradičným ukrajinským folklórom a elektronikou –tzv. ,,mystic metal“

mo-cov

Tracklist:

  1. Alatyr
  2. Fire Burns
  3. Air
  4. Des’ u horakh
  5. Oy ty moya zemle
  6. Bosymy nizhkamy
  7. Voroh
  8. Berehynya
  9. Horizon
  10. Pace of the space
  11. Khreshchennya
  12. What are you living for?
  13. Verba
  14. Kroda

Linky:
https://www.facebook.com/motankaband/

Zdroj: Napalm Records Promotion Team, Foto: Viktor Golikov, cover: Josh Graham, Suspended in Light

Toxpack – chystaný album

26.3.2019

toxNemeckí streetcoristi Toxpack vydajú nový album Kämpfer 31. mája. Nájdete na ňom približne 54 minút muziky v podobe 16-tich skladieb a niekoľko bonusov.

Linky:
www.facebook.com/toxpack
www.toxpack.de
www.napalmrecords.com
www.facebook.com/napalmrecords

Zdroj: Napalm Records Promotion Team, foto: Stefan Milde

Ereley – spolupráca s Massacre Records

31.3.219

19_ereley_1Progresívni metalisti Ereley z Chebu odštartovali spoluprácu s nemeckým vydavateľstvom Massacre Records.

Kapela hovorí: ,, Nějakou dobu o nás nebylo moc slyšet, protože jsme se potýkali s neustálými personálními problémy, ale nyní jsou Ereley opět v plné síle. Již usilovně makáme na skladbách pro třetí CD. Ale, máme pro Vás překvápko, které se nerodí každý den: ERELEY podepsali smlouvu s významným světovým vydavatelstvím: MASSACRE Records (Germany) a nyní se jen očekává oznámení, kdy bude vydáno CD “Diablerie”.“

Linky:
https://www.ereley.cz/
https://www.bandzone.cz/ereley/
https://www.facebook.com/Ereley/

Zdroj: ERELEY OFFICIAL

CASTAWAY predstavili video k novej skladbe „Where Do We Go From Here“

29.3.2019

cas

Po predĺženom víkende strávenom v lone malebných stredoslovenských hvozdov prichyľujúcich „Grapow Studios“ sú CASTAWAY o krok bližšie k svojmu tretiemu albumu.

Bratislavčania majú zatiaľ na svojom konte power-metalový debut „Over the Drowning Water“ (2006) a prog rockový experiment „Choices & Patterns” (2013), pričom na vznikajúcom počine sa kapela podľa vlastných slov usiluje oba uvedené prístupy optimálnym spôsobom skombinovať.

Nové CD by malo uzrieť svetlo sveta na jeseň tohto roku a CASTAWAY ho plánujú uviesť do života na sérii novembrových koncertov po slovenských a českých kluboch (Bratislavčania si môžu poznačiť do kalendárov termín 22. november v Randale).

Aby sa však o novom albume iba nerozprávalo, CASTAWAY aktuálne predstavujú svoj nový singel Where Do We Go From Here. Po predchádzajúcom videu Fallen ide už o druhú predzvesť novej nahrávky, s tým že obe tieto skladby budú na albume zastúpené vo svojich dlhších verziách.

Osobitosťou novej skladby je určite špeciálny hosť, ktorým je Talian Paolo Giordano. Hoci hudobným fanúšikom nemusí toto meno veľa hovoriť, literárni nadšenci by mohli spozornieť. Ide o „multiplatinového“ spisovateľa, autora dnes už kultového románu „Osamelosť prvočísel“, ktorý špeciálne pre potreby tejto skladby prečítal krátky úryvok zo svojej novely „Čierna a strieborná“.

Autor textu a klávesák Andrej Kutiš vysvetľuje: „Téma WDWGFH mi napadla práve pri čítaní tejto knihy. Keď potom Peter (Bulík, gitara) prišiel s tým, že na úvod skladby by to chcelo nejaké hovorené slovo, automaticky som  si spomenul na Paola. Zhodou okolností som mal na neho kontakt a vedel som, že k hudbe má veľmi blízko. Oslovil som ho s malou dušičkou, nebolo ho však treba vôbec presviedčať. Naopak, myšlienkou prepojiť týmto spôsobom naše dva úplne odlišné svety bol priam nadšený“.

Zaujímavosťou spojenou s „Where Do We Go From Here“ je určite aj to, že video k piesni, ktorej témou je v zásade plynutie/nedostatočné využívanie času, vzniklo na rovnakom mieste, kde CASTAWAY vo svojich začiatkoch nafotili promo materiály ku svojmu prvému albumu.

Video WDWGFH:

CASTAWAY:

  • Mayo Petranin – spev
  • Peter Bulík – gitara
  • Zolti Daraban – basa, spev
  • Janko Kovár – bicie
  • Andrej Kutiš – klávesy, spev

Zdroj: Mayo Petranin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *