From Void To Abyss – The Forgotten Ones

From Void The Forgotten coverParadoxom môjho života je to, že kedykoľvek si chcem prehĺbiť hudobné obzory a vypočuť si nejaký metalcore, tak ma takmer nikdy neosloví. Na druhej strane prakticky vždy, keď mi príde na recenziu nejaké CD tohto žánru, tak ma chytí za srdce. A jednou z týchto mojich recenzentských lások je album Forgotten One od českej skupiny From Void To Abyss.

Ani úvodné, melodické intro Disrupt nás nepripraví na peklo v podaní Horror Show. Hneď od úvodu vymetanie podlahy bez akýchkoľvek kompromisov. Množstvo skvelých gitár, taktiež melodiky, striedanie screamu, growlu, čistého vokálu a na konci takmer až slamu. Skvelý zvuk, premyslené kompozície, proste svetová úroveň produkcie.

V tomto nastolenom tempe pokračujeme ďalej a kratšiu zastávku na vydýchanie nám poskytne až inštrumentálna Breathe. V pomalom a pokojnom duchu začne aj nasledujúca Tears, ktorá sa však postupne opäť rozvinie do tvrdších polôh.

Čím je však táto pieseň výnimočná? Výrazný a melodický refrén s čistými vokálmi. Akoby sa kapela presunula do úplne iného žánru. No a za výnimku možno ešte považovať záverečnú inštrumentálku Farewell, kde dokonca môžeme počuť aj nejaké tie orchestrálne prvky.

V konečnom dôsledku tak z celkového počtu 8 songov sú až 3 inštrumentálne. Čo však rozhodne nie je na škodu, pretože sa kvalitou určite vyrovnajú svojim spevavým kamarátom a taktiež tvoria kontrast proti inak tvrdému, agresívnemu zvyšku. Albumu je ťažké niečo vytknúť.

Hudobníci hrajú ako o život a my sa tak môžeme ponoriť do enormného množstva gitarových riffov, melodiky.… Vokalisti sa s tým taktiež nebabrú, a tak si na svoje prídu všetci milovníci daného žánru. A aj tí, čo ho nemajú až tak v obľube (vrátane mňa 🙂 ).

Lineup:

  • Pain – spev
  • Njeno – gitary
  • Gregory – gitary
  • Karl – basa, vokály
  • Johny – bicie

Tracklist:

  1. Disrupt
  2. Horror Show
  3. Alice
  4. Blood Under The Bridge
  5. Breathe
  6. Tears
  7. Voices
  8. Farewell

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/fromvoidtoabyss/
https://bandzone.cz/fvta/
https://fromvoidtoabyss.bandcamp.com/album/the-forgotten-ones

Hodnotenie: 5.5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *