Xentrix – Bury the Pain

V rockovom a metalovom businesse sú návraty v kurze snáď už od deväťdesiatych rokov. Stále sa niekde dočítame o návratoch a reunionoch. Niektoré sú sviatok, ďalšie plodné a iné úplne zbytočné.

Pre mňa je návrat Britov Xentrix tá prvá možnosť. Miloval som albumy “Kin” a “For Whose Advantage?”, ktoré mi v tom najlepšom slova zmysle nanútil starší brat. O to bola dlhšie čakanie na novú platňu skoro dvadsaťtri rokov. A oplatilo sa. Pokiaľ dnes už predposledná platňa “Scourge” nemala šťavu, tak o novinke kapely, čo je žiaľ najpreslávenejšia metalovou cover verziou znelky kino trháku Ghostbusters, sa to ani v najmenšom nedá povedať.

“Bury The Pain” je album čo sa vracia ku koreňom melodického, pomernne technického, amerického thrash metalu. Úvod patrí melodickému začiatku, aby sme hneď po ňom zapadli do prvotriedneho thrashovania.

Hlas nového speváka Jaya Walsha, ktorého môžme poznať ako gitaristu bývalého speváka Iron Maiden Blaze Bayleyho, hlasovo mierne pripomína Chucka Billyho z Testament v deväťdesiatych rokoch. Hasserove bubny drtia ako vždy v minulosti a sóla Havarda sú opäť skvelé. Medzi moje favority patria skladby “Bleeding Out” a skvelá strednotempová “The Truth Lies Buried”.

Ja si osobne myslím, že sa kapela konečne zbavila nálepky kópie Metallicy a postavila sa znova na rovné nohy. Bolo by skvelé ich vidieť niekde nablízku a nečakať na ďalší album 23 rokov. Lebo podľa reakcií na internete vidno, že Xentrix majú stále množstvo fanúškov po celom svete a aj u nás.

Lineup:

  • Jay Walsh – spev, gitary
  • Kristian “Stan” Havard – gitary
  • Chris Shires – basa
  • Dennis Gasser – bicie

Tracklist:

  1. Bury the Pain
  2. There Will Be Consequences
  3. Bleeding Out
  4. The Truth Lies Buried
  5. Let the World Burn
  6. The Red Mist Descends
  7. World of Mouth
  8. Deathless and Divine
  9. The One You Fear
  10. Evil by Design

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Listenable Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.xentrix.co.uk/
https://www.facebook.com/xentrixmetal

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *