Cellar Darling – The Spell

Cellar  The Spell coverBez preháňania musím napísať, že album “The Spell” sa bude určite radiť medzi to naj čo tento rok vyšlo. Ex členovia švajčiarskej kapely Eluveitie sa rozhodne činia a ich albumy sú ozdoba každej zbierky. Ak by som ich mal porovnať s ich bývalým pôsobiskom, tak ako hovoria bratia Česi to sú “nebe a dudy”. Cellar Darling hrajú progresívný atmosférický metal s krásnym hlasom o nič menej krásnej Anny Murphy. Jej hlas je možné kvalitou porovnať aj s nedostižnou legendou Anneke van Giersbergen. Anna hrá v kapele aj na nineru.

Je neuveriteľné ako plynulo a v pohode dokážu prechádzať z nálady do nálady. Občas zájdu až k ranným Sabbathom, či Pink Floyd. Využívajú aj ďalšie nemetalové nástroje ako je napr. flauta, akustická gitara a rôzne perkusie. Veľmi ma zaujala práca gitár, kde prechody o poltón znejú neskutočne zaujímavo a otvárajú tak úplne nový rozmer. Napr. skladba “Death” ma tak zaujala, že som ju počúval jeden večer doma dookola a stále našiel niečo nové.

Novinka je oproti debutu tvrdšia a temnejšia. Akoby pridali gitár. Občas sa nástroj dostane nie len do doom metalou, ale započujete aj vplyvy drone metalu, či stoner rocku. Kreativite sa medze nekladú.

Album odporúčam hlavne poslucháčom, čo vedia dlhodobo udržať pozornosť a vedia oceniť aj nie úplne typické melódie. Fantastická platňa.

Lineup:

  • Anna Murphy – spev ninera
  • Ivo Henzi – gitara, basa
  • Merlin Sutter – bicie

Tracklist:

  1. Pain
  2. Death
  3. Love
  4. The Spell
  5. Burn
  6. Hang
  7. Sleep
  8. Insomnia
  9. Freeze
  10. Fall
  11. Drown
  12. Love Pt. II
  13. Death Pt. II

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.cellardarling.com/
https://www.facebook.com/cellardarlingofficial/

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *