0N0 – Cloaked Climax Concealed (EP)

0N0 Cloaked coverSkupina 0N0 patrí podľa mne medzi to najlepšie a najoriginálnejšie, ale aj najmenej známe zo slovenského metalu. Trojica pochádza z Bratislavy a venuje sa experimentálnemu – industriál doom/ death metalu.

Spoznal som ich vďaka albumu Reconstruction and Synthesis a bol som nesmierne prekvapený. Pomalý, snový a brutálny zvuk si ma hneď podmanil.

Nie je tomu inak ani pri aktuálnom EP Cloaked Climax Concealed. Dvojica dlhších skladieb vás dôkladne vtiahne do atmosféry. Brutálny death metalový chropot sa mieša s mužskými čistými vokálmi.

Táto nahrávka začína nádherne disharmonickými gitarami, aby sa skladba preklenula cez doom metalovú pasáž a prešla do rytmicky štruktúrovaného eposu podfarbeného ambientno industriálnym rachotením. Na naše pomery veľmi temné a výnimočné dielko.

Podľa popisu kto na čom hral sú bicie zrejme programované, ale znejú neskutočne prirodzene. Čo je krásny kontrapukt ku zvláštnej ploche zmiešanej z ostatných nástrojov a melodického vokálu.

Čo ma baví je, že vlastne bubny spolu so spevom vytŕčajú z krásnej temnej a melodickej plochy všetkých nástrojov a tak oba, aj bicie a aj death metalový chropot pôsobia perkusívne. Veľmi zaujímavé aranžérske riešenie.

Celý materiál znie veľmi kompaktne a baví. Vtiahne a nepustí. Takže nemáte inú možnosť ako si to po skončení pustiť opäť. Ja dúfam, že kapela vezme do rúk poriadne svoj talent a manažment a zviditeľní svoje meno. Pretože toto si zaslúži veľkú pozornosť.

Lineup:

  • Sarkast – spev
  • Acidmilk – gitary, vokály
  • Twisted – gitary, vokály, programovanie

Tracklist:

  1. The Crown Unknown
  2. Hidden in the Trees (Sail This Wrecked Ship)

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Transcending Obscurity Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://ono0110.bandcamp.com/?
https://www.facebook.com/0n0band/

Hodnotenie:  5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *