Death Has Spoken – Fade

Death Has Fade coverČím viac sa dostávam do poľskej metalovej scény, tým viac ju začínam milovať. A nie kvôli komerčným známym kapelám, ale kvôli jej undergroundu, obzvlášť čo sa doom metalu týka. No a jedná skutočná lahôdka sa ku mne dostala s trochu väčším oneskorením- vyše roka na recenziu aj teraz. Avšak na dobré sa čakať oplatí. Hovorím o albume Fade od formácie Death Has Spoken.

Hneď prvá a zároveň titulná skladba toho hodne napovie. Kapela dopraje poslucháčom premyslené a bohaté kompozície, množstvo skvelých gitár, melodiky a growlu, ktorý je však prakticky jediným prejavom death metalu, všetko je unášané tónmi doom metalu + nejaký ten funeral doom.

Plus samozrejme širokú paletu ľudských emócii z najhlbších a najtemnejších zákutí duše.

Vždy ma fascinovala schopnosť hudobníkov tohto žánru, mimochodom môjho najobľúbenejšieho, koľkými spôsobmi sú schopní vyjadriť svoje emócie. No a album Fade by mohol byť v tomto smere učebnicou aj pre iné skupiny. Keď si uvedomíme, že všetko vyššie uvedené platí pre všetkých 6 songov, tak nám musí byť jasné, že máme dočinenia so skutočným klenotom na poli doom metalu.

Platňa bez jediného slabého miesta so samými skvostami.

Raz darmo, nevravím to len tak do vetra, že Poľská undergroundová scéna patrí medzi tie najlepšie na celom svete. Death Has Spoken sa týmto albumom môže úplným právom radiť medzi majstrov žánru.

Lineup:

  • Karol Pogorzelski – spev, gitara
  • Marcin Grygoruk – gitara
  • Maciej Chodynicki – basa
  • Tomasz Ragiń – bicie

Hostia:

  • Marcin Mentel – bicie

Tracklist:

  1. Fade
  2. Respite from Tears
  3. If the Light Never Comes
  4. Price of Salvation
  5. Sullen Dawn
  6. To the Darkness of the North

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/deathhasspoken/
https://deathhasspoken.bandcamp.com

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *