Purgatory – Purgatory (EP)

Purgatory coverPatrím medzi ortodoxných fanúškov americkej power metalovej legendy Iced Earth. Tak sa toto EP stalo pre mňa doslova povinné čítanie. Ako isto viete Iced Earth zmenili názov na IE až pred vydaním debutu a na začiatku sa volali Purgatory. Lenže kapiel s týmto názvom bolo mnoho a nechceli byť s nimi zamieňaní.

Na tomto EP nájdete materiál čo mal byť na poslednom deme Purgatory. Tak preto aj hlavný autor IE, Jon Schaffer oslovil dvoch pôvodných členov Purgatory a IE, gitaristu Bill Owena a speváka Gene Adama, aby spolupracovali na tomto spomienkovom projekte.

Práve Geneov hlas je najväčšie prekvapenie celej nahrávky. Pokiaľ sa vám páčil v dobe debutu IE budete ho milovať. Pretože sa nádherne vyvinul a vek mu vyslovene pristane.

K práci Schaffera sa netreba vyjadrovať, pretože on patrí medzi naj rytmické gitary planéty a jeho rukopis spravil z Iced Earth to čo dnes sú.  Na albume hrá na bicie Mark Prator, ktorý bubnuje na niekoľkých platniach IE, na basu hrá Ruben Drake z Demons & Wizards a sóla nahral legendárny producent Jim Morris. Takže taká malá veľká rodinka IE spolupracovníkov.

Toto celé sa dá brať ako veľká raritka. Pretože skladby už Iced Earth nahrali za dobu ich existencie. No tu znejú dosť inak. Takto mali znieť v dobe keď boli napísané. Je to veľmi vydarený dokument doby. A myslím, že nie len pri takej Burning Oasis sa vám roztrasú kolená. Odporúčam každému a nie len ortodoxným fanúškom ako som ja. 

Lineup:

  • Gene Adam – spev
  • Jon Schaffer – gitary, doprovodné vokály
  • Bill Owen – gitary

Hostia:

  • Jim Morris – gitary
  • Ruben Drake – basa
  • Mark Prator – bicie

Tracklist:

  1. In Your Dreams
  2. Dracula
  3. In Jason’s Mind
  4. Jack
  5. Burning Oasis

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Century Media Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://icedearth.com/
https://www.facebook.com/OfficialIcedEarth/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *