Abyss Above – Doombound (EP)

V extrémnej hudbe sa dá nájsť množstvo subžánrov, a tak majú kapely z čoho vyberať. Občas sa však objaví dáka nerozhodná skupina, ktorá veľkú časť týchto žánrov skombinuje do jedného celku. Tak ako aj v prípade novinky Doombound od skupiny z Prešova Abyss Above.

Samotné atmosférické intro Alpha naznačí, že niečo tu nebude s kostolným poriadkom.

Avšak peklo začne až v druhom songu Omega (oceňujem inteligentnú slovnú hračku). Mix žánrov black, death, core, ktorý nenechá chladným žiadneho fanúšika týchto temných záležitostí. Striedanie growlu, screamu, škrekotu. Ponurá atmosféra, a tajuplný (miestami až geniálny) zvuk.

Žiadne zľutovanie, takto má vyzerať extrémny metal. Jedinou príležitosťou je trochu atypicky titulná, čisto inštrumentálna pieseň, ktorá chvíľami budí dojem, akoby ani na daný album nepatrila. V konečnom dôsledku však perfektne dokresľuje a dopĺňa celkové vyznenie nahrávky.

Spolu s introm a spomínanou titulnou skladbou máme možnosť počuť 7 kúskov. Výhodou je, že ani jeden z nich nijako nezaostáva v kvalite. Ak sa vám začne tvorba kapely páčiť od úvodu, tak sa vám bude páčiť až do konca. Od alfy po omegu. Aj keď jedno treba uznať.

Vďaka ťaživej atmosfére a celkovo temnému feelingu sa nejedná o ľahké počúvanie. Ak však vydržíte, budete odmenení kvalitnou nahrávkou Made in Slovakia.

Lineup:

  • Erik Gladič – spev
  • Martin Mikuška – gitara
  • Tomáš Gladič – gitara
  • Matúš Čonka – basa
  • Jozef Ronto – bicie

Tracklist:

  1. Alpha
  2. Omega
  3. Voidwalker
  4. Doombound
  5. Flesh Exposed
  6. Torment [ft. Alan Grnja of DISTANT]
  7. Executioner 2.0

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/abyssabove/
https://bandzone.cz/abyssaboveband
https://abyssabove.bandcamp.com/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *