Thy Art Is Murder, Stercore; 30.6.2018; Collosseum Club – Košice

V sobotu 30.6. dorazila na Slovensko do Košíc neúprosná temnota z Austrálie. Formácia Thy Art Is Murder otvorila svoje európske tour v miestom známom clube Collosseum. Spomínaný club určite netreba predstavovať, keďže nám tu chodia veľké kapely z celého sveta ako Jinjer, Arch Enemy, Sepultura…

Začiatok

Koncert odštartovali chlapci zo Stercore, ktorí už prvým riffom naznačili, že to bude pekelne silné. Fungujú od roku 2012, pod štýlom groovy deathcore.

Čiže ľudia si mohli vychutnať tvrdé breaky a hutné basové dropy. Okrem iného za sebou majú množstvo vydarených koncertov s veľkými menami, ako sú Exhumed, Cannibal, Brujeria (a mnoho ďalších).

Na konte majú 2 albumy a tento rok vydali singel Brother, ktorý si môžeš pozrieť na Youtube.

Stercore KE 2018

Zlatý klinec večera

Ako aj hudba, aj čas bol neúprosný a na stage prišli Thy Art Is Murder. Bolo cítiť od ľudí, že čakajú veľa, ale dostali ešte viac! Z poza dymovej clony (ktorej bolo fakt veľa ) sa vyrútila zostava z Austrálie na čele s frontmanom CJ-om (ChrisMcMahon).

Brány pekla otvorili songou Dear Desolation a hneď na to pokračovali ďalšou peckou Puppet Master. Na scéne sú od roku 2006 a za ten čas stihli vydať 2 EP a 4 štúdiové albumy. Taktiež nechýbali songy, ako HolyWar alebo No Absolution.

Ľudia si túto show užívali od začiatku do konca, kde nechýbal ani niekoľkonásobný circle pit, kvalitná svetelná show a veľa dymu. Samozrejme, treba pochváliť aj zvukára, ktorý namixoval nenormálne mocný zvuk. To spôsobilo, že nejeden človek zažil vnútorné rozpoloženie, keď sa spustil bassdrop.

Samozrejmosťou bola aj príjemná komunikácia zo strany Chrisa – ten podľa jeho slov bol nesmierne rád, že tu môže hrať pre takých bláznov.

Na koncerte sme mohli počuť aj cover verziu piesne DuHast od Rammstein, do ktorej chlapci naložili riadnu zmes deathcoru. Čas plynul rýchlo, síce, nie tak rýchlo ako dvojkopáky bubeníka Lee Stantona, ale celý crowd čakal, kedy spustia ich hymnus Reign of Darkness (ako to nazval samotný Chris ,,Reign of P*čka´´ ).

A dočkali sme sa. Len čo zaznelo intro tejto skladby, spustilo sa masívne šialenstvo a koniec koncertu vyzeral, akoby to bolo poslednýkrát, čo počujeme hudbu.

Thy Art 2018 KE

Záver

Z môjho pohľadu tento koncert, čo sa týka performance a zvuku vyšiel veľmi dobre. Účasť nebola zlá, v celku tí, čo tam boli zaplnili väčšinu priestoru, ale ešte zopár nádejných metalheads by sa tam vošlo.

V každom prípade musíme poďakovať obom kapelám za skvelý zážitok a popriať im veľa šťastia na ich cestách.

Taktiež ďakujem aj Septhenovi Slaninkovi z Free Metal Promotion a Matúšovi zo Stercore za poskytnuté foto 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *