Illumenium – Underdogs

Illumenium Underdogs coverMarketing sa dá poňať rôznymi spôsobmi, hlavne v undergrounde. Napríklad, taká estónska skupina Illumenium cestuje po celej Európe, koncertuje a popri tom sa rozpráva s okoloidúcimi ľuďmi po meste, a tí si môžu kúpiť ich CD. Ja som si tak napríklad kúpil ich nový album Underdogs.

Dream Destroyer, ako prvý song všetko odštartuje a predstaví novinku skupiny v tom najlepšom možnom svetle. Na gitarách postavený mix rocku, hard rocku, občas zasahujúci do tvrdších metalových vôd. Čisté vokály sem-tam umne doplnené o nejaký ten growl/scream. Skvelá hudba, ktorá je potom typická pre všetkých 18 songov.

Áno, čítate dobre, 18 songov. Aj keď je to trochu vyššie a v súčasnej dobe, aj netradičné číslo, album ani na chvíľu nezačne nudiť. Pevne sa drží vo svojich vlastných žánrových koľajach (ktoré sú dosť široké), avšak každá jedna pieseň je výborná, originálna a silná.

Osobne by som potom ešte ocenil melancholickú atmosféru typickú pre celé CD. Jednoducho vynikajúca, precítená hudba. Zaujímavá je určite nová verzia hitovky Despacito v piesni Hendrix Killed Despacito. Alebo posledná a zároveň titulná skladba, v ktorej môžeme počuť dokonca aj hip-hop. Resp. presnejšie by bolo asi označenie hop-hip, takpovediac vlastný žáner skupiny.

Vraví sa, že dobrého veľa nebýva, avšak album Underdogs dokazuje pravý opak. Veľké množstvo piesní, ale ani jedno slabé miesto. Ak sa k tomu pridá originalita v hudbe, marketingu, úprimnosť, výborné hudobné výkony, tak nie je o čom.

Lineup:

  • Kari Kärner – spev
  • Andre Kaldas – spev
  • Kevin Presmann – gitara
  • Romy Leis – gitara
  • Karli Raaga – basa
  • Raigo Tüür – bicie

Tracklist:

  1. Dream Destroyer
  2. System Is Down
  3. Save Us From Religion 3
  4. Hurry Up
  5. Save The World
  6. Ain´t No Love
  7. Whiskey
  8. Self-Esteem NFS
  9. Requiem
  10. Hendrix Killed Despacito (Cover Jimi Hendrix, Luis Fonsi)
  11. Secret of Life
  12. After Rain
  13. Young When 69
  14. Elysium (J. Kusplan)
  15. Trash
  16. Juads Kiss
  17. Anti-Ballad
  18. Underdogs

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.illumenium.com/
https://www.facebook.com/illumenium/
https://www.youtube.com/channel/UChIm6jC_rDIgg67IgipeisA

Hodnotenie: 5.5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *