The Dark Element – Songs the Night Sings

the dark songs coverGitarista Jani Limatainen sa po svojom odchode zo Sonaty Arcticy nestratil zo scény. Od roku 2009 začal po boku Tima Kotipelta učinkovať v Cains Offering.

Najnovšie sa pridal k Insomnium a v roku 2017 sa stal súčasťou projektu The Dark Element, spolu s talentovanou švédskou speváčkou Anette Olzon. Jej hlas môžete poznať z hitových albumov Nightwish – Dark Pasion Play a Imaginaerum – The Score

Rovnomenný debut T.D.A. vyšiel v roku 2017. Dvojka nazvaná Songs the Night Sings vychádza tohto roku. Podľa Janiho slov, druhý album pokračuje tam, kde prvý skončil. Len je väčší, lepší a odvážnejší.

Mágia

Na prvé počutie, pripúšťam, som bola trochu sklamaná. No potom som mu dala druhú šancu a pustila som si to znova. A zistila som, že skladby, ktorých autorom je sám Jani, a čistý, jasný Anettin hlas sú magické. Pri počúvaní som nevyskakovala zo stoličky, ale hodinka strávená pri nich ma rozhodne nenudila.

Piesne sú robené Anette na telo a jej hlas v nich naozaj vyniká. Jedna z melodicky najvýraznejších je Silence Between The Words, ale zaujímavá je napríklad aj If I had a Heart. Posledná songa (len podľa zoznamu samozrejme) je pekná balada I Have to Go.

Verdikt

Album nepripomína výbuch sopky. Je to skôr mrazivý veterný zimný deň, keď slnko svieti iba občas. Deň, ktorý napriek tomu môže byť skvelý. Neviem či vám budú piesne pripomínať niektorú z menovaných kapiel, nechávam to na vás. Ja si to určite pustím znova.

Lineup:

  • Anette Olzon – spev
  • Jani Liimatainen – gitary, klávesy, programovanie
  • Jonas Kuhlberg – Basa
  • Rolf Pilve – bicie

Tracklist:

  1. Not Your Monster
  2. Songs The Night Sings
  3. When It All Comes Down
  4. Silence Between The Words
  5. Pills On My Pillow
  6. To Whatever End
  7. The Pallbearer Walks Alone
  8. Get Out Of My Head
  9. If I Had A Heart
  10. You Will Learn
  11. I Have To Go

Rok vydania:2019

Vydavateľstvo: Frontiers Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/TheDarkElement/?fref=mentions

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *