Running Wild – Crossing the Blades (EP)

Running Crossing coverRunning Wild sú legenda. Ich imidž a tematika textov boli originálne a málo ktorá kapela mala u nás takú popularitu ako oni. Keď si skúsite porovnať predaje ich súpútnikov vrámci nemeckého metalu vo svete, tak zistíte, že všetkých z osemdesiatych rokov nechali ďaleko za sebou a je tomu tak dodnes.

Aj keď ich albumy už nemajú tú správnu silu. Raz som čítal, že RW sú v rebríčku kapiel s najvernejšími fanúškami hneď za Manowar, Iron Maiden, Rush a DIO. Asi na tom niečo pravdy bude.

Pretože najneskôr od albumu The Brotherhood viem, že budem sklamaný a aj napriek tomu sa teším ako dieťa na Vianoce. Akoby bol rok 1992 a nevedel som sa dočkať majstrovského diela Pile Of Skulls.

Na rok 2020 je pripravovaný nový album. No momentálne sa môžme tešiť, alebo netešiť z aktuálneho EP Crossing The Blades neprináša nič nové. Opäť. Ale musím povedať, že som sa bavil.

Predošlá platňa Rapid Foray bola záblesk modrej v šedi, ktorú nám RW posledné roky predsúvajú a toto je v rovnakej kvalite. Ono totiž pre človeka čo ich nikdy nepočul bude čokoľvek asi pecka, lenže napríklad ja ako ich znalec viem, že melódie sú kópiou samých seba a že nasadenie je polovičné.

Výrazná chyba donedávna bola absencia živého bubeníka na štyroch albumoch. Teraz tu je a dosť tomu pomohol. Úvodná skladba je vrcholom EP. No naozajstný vrchol pre mňa je cover od Kiss, Strutter.

Ako vždy mám radosť, ale zároveň sa bojím čo príde nabudúce. Ale rozhodne sa na ďalšiu radovku teším. Pretože Running Wild sa plaviaci pod vlajkou Jolly Rodgera sú veční.

Lineup:

  • Rock ‘n’ Rolf – spev, gitary
  • Peter Jordan – gitary
  • Ole Hempelmann – basa
  • Michael Wolpers – bicie

Tracklist:

  1. Crossing the Blades
  2. Stargazed
  3. Strutter (KISS cover)
  4. Ride on the Wild Side

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: SPV/Steamhammer

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.running-wild.net/
https://www.facebook.com/runningwildmusic
https://www.instagram.com/runningwildmusic/
https://runningwild.bandcamp.com/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *