Ahard – Devítka

Asi netreba písať o tom, že Česká republika je typická okrem iného aj silnou heavy metalovou scénou. Dôkazom toho sú formácie ako Citron, Roxor, Kreyson, alebo aj trochu novšie medzi ktoré patria napr. Witch Hammer alebo Ahard z Orlovej. Poslední menovaní vznikli v roku 2007 a tento rok priniesli na trh už štvrtý album s názvom Devítka – v poradí druhý so spevákom Honzom Berátkom, no debut pre bicmana Mareka Šántu.

Aj na tomto CD nájdete ten najtradičnejší ,,heavy metal made in Czech republic“ aký si len dokážete predstaviť. Základom skladieb sú vkusné gitarové motívy od Ivana Jekieleka, doplnené klávesmi Lukáša Lipinu. Tiež treba pochváliť pestrosť celej nahrávky – nájdete tam melodickejšie piesne (napr. Je to v nás), energické kúsky (Ruská ruleta) a napr. na úplne poslednom mieste sa nachádza ,,typická koncertná vypaľovačka“ Tou cestou. Tempa sú väčšinou stredné, no Marek občas zapojí aj typické dvojkopakové rytmy.

Trochu mi však chýba ta atmosféra z predošlého CD Freestyle. Okrem iného aj Honza tam spieval o čosi lepšie. Na Freestyle predvádzal zaujímavé polohy a nebál sa ani vyšplhať do výšok. Na Devítke sa akosi drží pri zemi.

Napriek tomu musím povedať, že Ahard na Devítke odviedli skvelú prácu. Skladby fungujú aj naživo a zaujmú aj tých, čo o tejto kapele nikdy nepočuli (vlastná skúsenosť 😉 ).

Lineup:

  • Honza Bernátek – spev
  • Ivan Jekielek – gitara
  • Petr Galambica – basgitara
  • Lukáš Lipina – klávesy
  • Marek Šánta – bicie

Tracklist:

  1. Roj
  2. Den starý den
  3. Drákula
  4. Ruská ruleta
  5. Je to v nás
  6. Poslední dobou
  7. Musíš se hnout
  8. Papalouni
  9. Tou cestou

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo:Regtime Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.ahard.cz/
https://www.facebook.com/www.ahard.cz/
https://bandzone.cz/ahard

Hodnotenie: 4,5/5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *