Running Wild – Blood on Blood

running wild blood on cover

running wild blood on coverNemeckí ,,piráti“ Running Wild boli dlhodobo známi obrovskou nestabilitou zostavy. V 2019-tom však prijali dvoch nováčikov – Oleho Hempelmanna (basa), Michaela Wolpersa (bicie). Výsledkom bolo EP Crossing the Blades.

Logickým krokom bol full album s ich účasťou. Jeho vydanie je naplánované koncom októbra t. r.. Bude sa volať Blood on Blood. Po dlhej dobe je to prvá  platňa, ktorú R.W. nahrali ako plnohodnotná kapela.

Dokážu nadviazať na svoje legendárne kúsky (Gates to Purgatory, Branded and Exiled)? Nezačnú vykrádať sami seba? Prinesú dostatočne kvalitné nápady?

Ak milujete túto bandu, pravdepodobne ste už počuli single Diamonds & Pearls, The Shellback. Aj tie sú dôkazom, že parta okolo kapitána Rock ‘n’ Rolfa doslova chytila druhý dych. Dávajú veľký dôraz na energiu. Podobne ako je tomu u ,,Peavyho“ z Rage, aj Rolf spieva snáď najlepšie za celú svoju kariéru (našli snáď tajomný recept na hlasivky? 🙂 ).

Hneď prvé dve piesne titulná a Wings of Fire, vám pripomenú tie najlepšie časy (hlavne prvá znie tak trochu ako Genghis Khan) Running Wild. Kombinácia melódii, old schoolových prvkov a moderného zvuku sa vám zaručene postarajú o ,,eargasmi“.

Akýmsi vybočením z celého konceptu sú balada One Night, One Day – kde Rolf tak trochu pripomína až Bruca Springsteena a záverečná dlhá epická The Iron Times.

Crossing the Blades sa určite oplatí. Spolu s Senjutsu od Iron Maiden, Resurrection Day od Rage patrí medzi top albumy roka 2021.

Lineup:

  • Rock N’ Rolf – spev, gitary
  • Peter Jordan – gitary
  • Ole Hempelmann – basa
  • Michael Wolpers – bicie

Tracklist:

  1. Blood On Blood
  2. Wings Of Fire
  3. Say Your Prayers
  4. Diamonds & Pearls
  5. Wild & Free
  6. Crossing The Blades
  7. One Night, One Day
  8. The Shellback
  9. Wild, Wild Nights
  10. The Iron Times (1618 – 1648)

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Steamhammer/SPV

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.running-wild.net/
https://www.facebook.com/runningwildmusic
https://www.instagram.com/runningwildmusic/
https://runningwild.bandcamp.com/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *