Petr Štěpán a Bratrstvo Luny – Luna nad Iglau

petr bratstvo luny cover
V jednote je sila. Múdrosť, ktorú si niekedy osvoja aj hudobníci.

V našom konkrétnom prípade si to povedali v kapele Bratrstvo Luny, keď sa rozhodli vydať kompiláciu svojich skladieb s novým spevákom. A tým nie je nikto iný ako legenda Petr Štěpán, známy z XIII. století.

Na platňu Luna nad Iglau sa dovedna dostalo 10 songov, vrátane úvodného intra a záverečného outra. To, čo sa však dostalo medzi tieto dva kúsky ma úplne posadilo na zadok.

Nový kabát

Staršie verzie piesní (tých, čo som počul), boli skvelé už predtým, avšak nový šat mnohým z nich pridal ešte viac na atraktivite. Napríklad, taká Carpe Diem Corporation, kde hudobníci trochu pritvrdili. Aj vďaka tomu sa podľa mňa jedná o to najlepšie na albume.

Vybrať to najlepšie je extrémne ťažké, pretože všetko je na extrémne vysokom leveli kvality a nájsť nejakú slabinu je priam nemožné. Osobne by som potom ešte určite vypichol duet Třinácty úplněk, ktorý som mal možnosť počuť v originálnej verzii na ďalšej kompilácii Sanctuary (ktorú určite odporúčam).

Špeciality

Zaujme taktiež Největší z pierotů, svižná vecička na pozícii číslo dva, ktorá po intre skvele odštartuje nahrávku. Rovnako nemôžem nespomenúť orchestrálnu verziu Fantasmagorie.

Luna nad Iglau je CD plné výborných piesní, zároveň je však umne vyvážené medzi rýchlejšími a tvrdšími skladbami, a tými pomalšími, a trochu jemnejšími.

Spev Petra Štěpána sa k hudbe Bratrstva Luny hodí úplne skvele a pri počúvaní piesne Třinácty úplněk si budete zrejme priať, aby nejaký podobný duet ešte vznikol. Osobne musím poznamenať ešte jednu vec.

Verdikt

Veľmi ma teší to, že celý album je komplet v češtine, čo len dokazuje, že aj v našich podmienkach môže vzniknúť svetový album. A tým Luna nad Iglau rozhodne je. Ale čo sa čudovať, keď ho nahrávali svetoví hudobníci

Lineup:

  • Petr Štěpán – spev
  • Xpíl – spev
  • Darkthep – gitara
  • Pšotek – gitara
  • Haik – basgitara
  • Kobdzey – bicie
  • R.X. Thámo – verše

Tracklist:

  1. Luna nad Iglau (Intro)
  2. Největší z pierotů
  3. V rozvalinách
  4. Třináctý úplněk (Gothic duet)
  5. Carpe Diem Corporation
  6. Vampyrismus psýché
  7. Nomen Rosae (New version)
  8. Fantasmagorie (Symphonic version)
  9. Pochod hrdinů (Cover HNF)
  10. Carmina I / IX (Outro)

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo:LunArt Music

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/BRATRSTVO-LUNY-124239840801/
https://www.youtube.com/channel/UC3Ng24BrpE7NGMVaOJorOGA

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *