Zemětřesení – Zemětřesení 2

Nie je snáď v Čechách a na Slovensku fanúšik hard rocku čo by nepoznal meno Jiří Schelinger. Rovnako asi ťažko hľadať fanúškov metalu z deväťdesiatych rokov, čo by nepoznali mená Brichta, Doležal, Henych, Smetáček, ktorí pod menom Zemětřesení v roku 1993 vydali kultový tribute posledným prácam božského Schelingra. Nasledovalo turné, živák a nedávne znovuzjednotenie na mamuťom turné.

V hlavách textára Ringo Čecha a gitaristu Miloš Dodo Doležal vznikol nápad, dokončiť celú Jirkovu prácu. Keďže Brichta, Henych odmietli spoluprácu, tak sa do zostavy pridal Dodov syn, fenomenálny basgitarista Miloš Doležal junior a neznámy ale fantastický spevák Mladen Djelm. V tejto zostave nahrali hutný, temný a veľmi Sabbathovský album na vysokej úrovni. Celá ta platňa znie ako by asi mala znieť nová platňa Black Sabbath. Možno dáva odpoveď na československý rockový krčmový mýtus o tom, že Jirka mal nahradiť Ozzyho v Black Sabbath.

Výkony každého jedného sú na vysokej úrovni. Ale najočakávanejší je asi ten spevákov. Mladen je dokonalá reinkarnácia Schelingra. Niekedy je to až neuveriteľné.  Skvelý zvuk sa valí z reprákov a lahodí hard rockovej duši. Moje naj srdcovky sa hneď stali Severák a Maratón. No častejším posluchom sa pridávajú ďalšie tracky. Napríklad Hodina H, Snehová královna. 

Toto je výborný tribute a výborná platňa do auta.  Vrelo odporúčam. Oplatilo sa čakať.

Lineup:

  • Mladen Djelmo – spev
  • Miloš Dodo Doležal – gitara
  • Miloš Doležal jr. – basa
  • Štěpán Smetáček – bicie

Tracklist:

  1. Severák
  2. Bez tebe nelze žít (RNR)
  3. Maratón
  4. Znám tisíc důvodů
  5. Alchymista
  6. Hodina H
  7. Hostina
  8. Sněhová královna
  9. Sen
  10. Ptají se lidé

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo:Warner Bros.

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.zemetreseni2018.cz/
https://www.youtube.com/channel/UCjFRYs9GVPs920zm5HqIAyw

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *