Tank (Algy Ward) – Sturmpanzer

tank sturmpanzer coverBordel okolo Tank je tak obrovský, že hokej čo nastane pri každom vydaní oboch kapiel skutočne rieši len Google. 😀 Tank boli heavy metalová legenda N.W.O.B.H.M. ktorú založil basgitarista a spevák slávnej punk rock/gothic rock/horror punk hviezdy sedemdesiatych rokov The Damned, Algy Ward.

Kapela dosiahla veľké úspechy so svojim Motorhead/Judas Priest heavy metalom a hrali s prestávkami až do roku 2007. Metallica ich považuje za svoj zásadný vplyv. Potom Algy nemohol pokračovať zo zdravotných dôvodov. Akú úlohu v tom mala závislosť nechajme radšej bokom.

Algy sa rozhodol pokračovať len štúdiovo, ale páni Tucker a Evans, ktorý hrali s Tank až od tretej a štvrtej platne sa rozhodli pokračovať pod rovnakým logom a zrazu sme tu mali kapely dve. Pre mňa je Tank tento projekt vedený Algym. I keď s menšou produkciou, reklamou, ale o to viac zo srdca a do môjho srdca.

DIY

Aktuálny album je síce už rok vonku no to nič nemení, že je moc zaujímavý a treba si ho porovnať s aktuálnym odpadom z dielne tej druhej kapely. Sturmpanzer je druhá doska, ktorú Algy nahrával komplet sám vo svojom domácom štúdiu. Podľa toho aj znie.

Zvuk je naozaj katastrofa.Hlavne agresívnejšie kúsky sú des. Ale na druhej strane je vidieť aký je obrovský muzikant. Nebojí sa experimentovať a používať netypické postupy pre heavy metal. V druhej March nájdeme doslova hardcoreové postupy.

Bohato využíva klávesy a objavia sa aj bluesové a punkové pasáže, ženský vokál. Ale inak je to Tank ako vyšitý. Ktorý možno viac nadvezuje na posledný album Tank ako plnohodnotnej kapely, Still At War. Vrcholy albumu sú rozhodne 2000 miles Away, The Last Soldier, Sturmpanzer, Lianne´s Crying. 

Zhrnuté a podčiarknuté 

Keď prežijete tú demo kvalitu tak rozhodne je to platňa, ku ktorej sa raz za čas určite vrátite a je jasné ako má Algyho muzikantstvo potenciál a aká by to bola skvelá platňa keby to hrala skutočná kapela v skutočnom štúdiu.

Lineup:

  • Algy Ward – všetky nástroje, spev

Tracklist:

  1. 2000 Miles Away
  2. March
  3. No More War
  4. Lianne’s Crying
  5. First They Killed the Father
  6. Sturmpanzer (Part 1 & 2)
  7. Living in Fear of…
  8. Which Part of F.O. Don’t U Understand? (instrumental)
  9. The Last Soldier
  10. Little Darling (Thin Lizzy cover)
  11. Revenge of the Filth Hounds (Parts 1 & 2)
  12. Keine Titelinformation

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Dissonance Productions

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.tankfilthhounds.net/
https://www.youtube.com/channel/UCaJXsL2t2_80OMOSydT3VMw

Hodnotenie: 3,5/5

One thought on “Tank (Algy Ward) – Sturmpanzer”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *