Gloom – Nostalgia

Gloom Nostalgia coverÁno, na slovenskej scéne môžete zažiť poctivý gothic metal, teda lepšie označenie je melancholic metal. Reč je o kapele Gloom, ktorú založil bubeník Radoslav Priputen, niekdajší člen death metalových Insepultus. Neskôr sa pridali gitaristi Igor Tinák a Tomaš Miščík, basák Ivan Eliaš, klávesák Ondrej Blaščák, a spevák Peter Štofanik.

Momentálne chystajú už tretí album, my si dnes pripomenieme ich debut Nostalgia. Na ňom nahradil kvôli zdravotným problémom Petra Štofanika hosťujúci spevák Marián Dráč z kapely Frown.

O spomínaný debut prejavil záujem ruský label Mystic Empire Record a CD vyšlo pôvodne v roku 2006. Približne o 12 rokov neskôr sa dočkalo reedície.

Nostalgia je ako stvorená pre každého milovníka tvrdej a pochmúrnej hudby. Dominantným žánrom je gothic metal, ale nájdeme tu aj prvky z melodic death metalu. Povšimnúť si môžme výrazné znaky, hlboký spev charakteristické gitarové riffy a zdĺhavé sóla, ale aj melancholické a romantické texty charakteristické pre tento žáner.

Piesne s tématikou nedocenenej a pohŕdanej lásky si získajú ktorékoľvek srdcia nielen hudbou, ale aj slovami. V piesni Dead Romance budete počuť aj vokál známej osoby – samotnej Katky Knechtovej a v 9tke titulnej aj husle.

Nostalgia je užasný odrazový mostík a skvelý štart Gloomu. Určite vyhľadám aj ďalšiu ich tvorbu a album vrelo odporúčam. Prajem členom tejto formácie úspech nielen na slovenskej, ale aj zahraničnej scéne.

 

Lineup:

  • Marián Dráč – spev
  • Tomáš Miščík – gitary
  • Igor Tinák – gitary
  • Ivan Eliaš – basa
  • Ondrej Blaščák – klávesy
  • Radoslav Priputen – bicie

Hostia:

  • Katka Knechtová – vokál (8)
  • Radka Marchevková – husle (9)

Tracklist:

  1. Sorrowfilled
  2. Time That United Us
  3. Kiss to Goodbye (Farewell)
  4. Buried Alive in Your Heart
  5. Love Never Dies
  6. In Loving Memory
  7. Alone
  8. Dead Romance
  9. Nostalgia

Rok vydania: 2006 (Mystic Empire), 2018 (Samovydanie)

Vydavateľstvo: 2006, 2018

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.gloom.sk/sk/novinky/
https://www.facebook.com/gloomslovakia/
http://bandzone.cz/gloomsk
https://gloomsk.bandcamp.com/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *