Serious Black – Suite 226

Serious Black Suite coverSerious Black je tak trochu špeciálna formácia. Vznikla v roku 2014 a v súčasnosti je to akési odkladisko pre bývalých členov slávnejších kapiel. V ich zostave sa vystriedali hudobníci z takých skupín, ako Blind Guardian, Helloween, Firewind…

V súčasnosti tam nájdete bývalého speváka Bloodbound Urbana Breeda, bývalého bubeníka Freedom Call Ramyho Aliho, gitaristu rakúskych Edenbridge Dominika Sebastiana a basáka Emergency Gate Maria Locherta, ktorý sa mihol aj v Visions of Atlantis.

Koncom januára im vyšiel 4. album Suite 226. Pre skalného fanúšika power metalu je to skoro povinnosť. Obsahuje 11 nadupaných piesní s chytľavými melódiami, ktoré naplnia všetky očakávania. Je uceleným príbehom muža zatvoreného v azyle, zmietajúceho sa medzi fantáziou a realitou. Napriek vážnej téme piesne vyznievajú vcelku pozitívne.

Elektrizujúci Urbanov spev, skvelá gitara a divoké bicie už v Let Me Go dostanú každého do kolien. Fate of All Humanity je tak neuveriteľne chytľavá, že som si ju spievala ešte dlho potom, ako album skončil. Castiel zas ukazuje rozsah Urbanovho hlasu. Minimálne po vypočutí balady Come Home budete súhlasiť s tým, že Urban Breed je jedným z najlepších metalových spevákov súčasnosti. A Suite 226 je pekne divoká bodka za parádnou jazdou.

Aktuálny počin Serious Black má v sebe silu atómovej elektrárne. Bez problémov vám roztočí turbíny a nabije batérie. Dravé gitarové riffy, nespútané bicie a skvelé vokály, to je v skratke opis tohto parádneho albumu – synonymum pre power metal.

Lineup:

  • Urban Breed – spev
  • Dominik Sebastian – gitary
  • Mario Lochert – basa
  • Ramy Ali – bicie

Tracklist:

  1. Let Me Go
  2. When the Stars Are Right
  3. Solitude Etude
  4. Fate of All Humanity
  5. Castiel
  6. Heaven Shall Burn
  7. Way Back Home
  8. We Still Stand Tall
  9. Come Home
  10. Suite 226

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: AFM Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/seriousblackofficial/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *